2010. december 17., péntek

Craziness – csak a szokásos :)


Emlékeztetőül: Mikor elmentem vízumot igényelni, a hibás papír miatt, az mondta az ügyintézőhölgy és a konzul is, hogy így nem tudják kiadni egyelőre a vízumot. Szerezzem be annak a papírnak a javított formáját (programkezdési idő volt hibás) az ügynökségtől, jutassam el hozzájuk, és akkor majd meg tudják adni a vízumot (addig bent tartják a papírjaimat, és az útlevelemet). Erről egy hivatalos papírt is kaptam, hogy melyik papírt kell vinnem.
Azóta megjött a JÓ papír Londonból, új időpontom is van a nagykövetségre, hétfőre.
Mi történik?? Ma megjött az útlevelem, benne a ROSSZ dátumozású vízummal. Őrület.
Most majd megyek hétfőn, a JÓ papírral, a ROSSZ vízummal, amit majd az érvénytelenítését kell kérni, valamint az új vízumot megigényelni.
Azt nem értem az egészben, hogy az összes beadott papíromra a szemem láttára írta rá a nő, hogy „rossz dátum”, ki is húzta pink(!!!) szövegkiemelővel. A konzultól igazolást is kaptam, hogy mit kell korrigálnom ahhoz, hogy megkapjam a vízumot. Akkor mi a jó atyaúristenért rakta bele bárki is a ROSSZ vízumot??!!
Csak azt remélem, hogy nem lesz majd külön procedúra az érvénytelenítés.. mert hogy anno, a kanadai vízumomat a körzeti okmányirodám érvénytelenítette..
Na mindegy, majd kiderül hétfőn!..

Mellesleg, megjött a House rules guide, emailben, mellé csatolt, a gyerekek által készített rajzocskákkal. J Az iromány 17 oldalas, így ha nem haragszotok, nem idézném az egészet. Eléggé korrekt „szabályok”, elvárások vannak benne megfogalmazva, a vészhelyzet kezeléstől a kocsin át, a szabadidőig, minden le van írva. Egyelőre minden olyan korrektnek tűnik, mint ahogy azt a programleírása is mondja (heti 45 óra, szabad hétvége/napok, fizetett szabadság, kocsi használat stb..).
Egyetlen egy résznél partam rá egy kicsit a dologra, ahol kérik, hogy idegeneknek ne adjam meg a címüket, ne beszéljek a napirendjükről, a családjukról.. Na már most, a címes dolog teljesen oké.. de a bloggal igazából pont azt csinálom, amit nem szeretnének.. úgyhogy ezt majd még élőben megvitatom velük..

Ez a harci helyzet perpillanat. J

Cuppantás

4 megjegyzés:

  1. Lehet hogy túl sok filmet nézek, de talán azért nem akarják hogy elmondd a címüket és napi beosztásukat másnak, mert valami titkosügynökök vagy a kormánynak dolgoznak. :) Végülis DC mellett laknak :) A kinti barátaid biztosan tudhatják majd, szerintem arra gondoltak, hogy a játszótéren ne beszélj erről egy másik ismeretlen babysitterrel vagy a benzinkúton autómosó fiúval.
    Ilyen vízumügyintézésről mint a tied, még nem hallottam :) Kíváncsi vagyok kint milyen bonyodalmakba fogsz kerülni ;)

    VálaszTörlés
  2. Én is úgy értelmezem (legalábbis remélem, ők is így értették), hogy teljesen tök vadidegeneknek ne mondjam el, hogy hol lakunk, és mikor nem vagyunk otthon, és hol a legegyszerűbb bejutni a házba... Majd mikor már ott vagyok, és ez szóbakerül, megemlítem, hogy van egy blogom a családom és barátaim/ismerőseim számára..
    Remélem, kint már jóóóval zökenőmentesebben megy majd az élet.. :D

    VálaszTörlés
  3. Fanni!

    Ez hihetetlen, ha jól értelmeztem, akkor a nő áthúzta a rossz dátumot és még is az került rá???Lehet máshol is rajta volt még a rossz dátum?És esetleg ott nem volt áthúzva? Atya ég...túráztatják a türelmed rendesen:)))Dehát veled nem lehet kibabrálni ugye???:))

    Puszillak

    VálaszTörlés
  4. Juckó, teljesen jól értelmezed.. :) Áthúzott, ráfirkált, pink szövegkiemelőzött.. mindent csinált, amivel jelezze: Nem jó a dátum!! Ezért nem is értem ezt az egészet, hogy ennek ellenére mi a túróért küldték ki..
    Türelem ugyan még akad, de már kezd nagyon röhejes lenni ez az egész.. 8-)
    Holnap meglátjuk, hogy hogyan tovább.....

    Puszmáta

    VálaszTörlés