2011. március 9., szerda

03. 02.-03. 08.

Először is, az NBA 2. felvonása:



2011. 03. 02. – Szerda

Csodálatos, vakító napsütés. Meleg van!!
A délelőtti edzés után, mikor leültem volna ebédelni, a takarító lányok épp azt a részleget takarították, úgyhogy fogtam a kis tonhalas, pulykamelles szendvicsemet meg a kutyát és kiültem a teraszra. A kutya miatt nagyon hálásak voltak nekem a cleanning ladiek, ugyanis rettegnek tőle, ő meg, mint egy őrült rohan feléjük, ugat, vicsorog, a hátán áll a szőr.. Nem csodálom, hogy félnek tőle. :)
Egy gyors manikűr és egy-két szkájp hívás után vissza a munkához.

Este anyuka főzte a vacsit, nagyon cukin rákészült az egészre, így majdnem egy órával később került csak az étel az asztalra, mint szokott.. :) Fajitas volt, azaz magyarán tortilla/burito.. Csirke cici paprikákkal vegyítve, bab, sajt, rizs, guakamóle, tejföl és persze a tortillák. Fincsi volt, de miután megettem úgy elkezdett fájni a hasam, hogy azt hittem, hogy helyben kijön minden fent vagy lent.. Összekaptam magam, aztán irány a magyar csajtalálkozó.


Lesz áprilisban egy Cultural Fair, ami lényegében nemzetek találkozója, ahol rengeteg ország képviselteti magát kis asztalokkal, képekkel, ételekkel, táncokkal, stbstb.. Így hát, a környéken élő lányokkal gondoltuk, hogy összeülünk az első ötletbörzénkre. Attól függetlenül, hogy nem leszek itthon akkor (Bostonban leszek azon a hétvégén), gondoltam, akár hasznos is lehetek számukra..
A Barnes&Nobles-ban találkoztunk, ami egy gigantikus könyvesbolt, kávézó résszel. Beültünk oda és jól elbeszélgettük az időt.. Mondanom sem kell, hogy egy szó nem esett a témáról, ami miatt találkoztunk.. :) De hát, ez van, ha 5 magyar lány összejön Amerikában, csak jár a szájuk.. :)


2011. 03. 03. – Csütörtök


Már az NBA napján megbeszéltük Nicole-lal, hogy valamilyen úton-módon megháláljuk neki a jegyeket.. És persze mi másnak örülne az apuka, mint valami fincsi hungarikumnak?! Hát akkor legyen mondjuk túrógombóc, hisz az ugyebár tök egyszerű…..
Nicole elment megvenni az alapanyagokat, én végig a fülén lógtam a telefon másik oldalán, próbáltam segíteni, már amennyire tudtam.. Csak szólok, bárkinek, aki magyar kaját tervez főzni: nagyon-nagyon nehéz a helyes hozzávalókra rálelni itt kint!
Megjött a kishölgy, kipakolta, amiket vett.
Első probléma: a zsemlemorzsa olaszos ízesítésű, ergó bazsalikomos, oregános kis finomság.
A túró félig folyékony halmazállapotú, nem olyan, mint otthon! Egyszerűen nem lehet normális túrót találni..
Elkezdtük összekeverni a hozzávalókat egy netes recept alapján – senki ne tegye!
Közben felhívtam a szülőegységeimet szkájpon, elújságoltam nekik, hogy borzasztóan fest a trutyi.. elmondtam mi került bele, hát, elborzadtak. :D Próbáltuk menteni a menthetőt, és követni anyukám mentő utasításait..
Mivel ugye zsemlemorzsánk nem volt, megszárítottam egy pár bagelt a sütőben, aztán a turmix gépben ledarált. Zseniális. Köszi, Papi.
Aztán elkezdtük kifőzni a gombócokat: teljes katasztrófa. Az első darabok 165 millió kicsiny cafatra estek szét.. szép sorjában sűrítettünk a trutyin, így már nem estek szét.. de a gombóc formához még mindig semmi közük sem volt.
Az első prototípusokat megkóstoltuk.. nem repestünk az örömtől..
Bekevertem a tejfölt, hátha az majd segít. Így is lett. Mérhetetlenül sokat dobott a túrógombócon a 4 evőkanálnyi cukros tejföl.. :D
Kb. 15 gombóc elkészítése után úgy döntöttünk, nincs értelme folytatni. Teljesen fölöslegesen főznénk ki a maradék fél kiló túró trutyit.. úgyse enné meg senki.
Eltakarítottuk a szennyet.. a jó sok szennyet..
Készült képeslap is, gyerekdíszítéssel.
Mindent be a hűtőbe, aztán heló.






A szülők csak késő este értek haza, így nem is vették észre a hűtőben rejtőző golyobisokat..



2011. 03. 04. – Péntek

A kocsikulcsom mellett egy kis levél fogadott reggel. „Későn értünk haza, így nem vettük észre a csodálatos meglepetésedet, egészen ma reggelig. Alig várjuk, hogy este megkóstoljuk a nagyon gusztán kinéző finomságot. Mindketten nagyon köszönjük, hogy ilyen szuper édes és figyelmes vagy. Te vagy a legjobb.”
Persze, ez jól megmelengette a kicsi szívemet.. és egyben örültem is, hogy még nem kóstolták meg.. akkor biztos, hogy nem kaptam volna ilyen cuki levelet. :)

A kislánnyal az isije után elmentünk a mallba ebédelni. Megkérdezte az eladó, hogy ő az első gyerekem-e?!.. Ilyen és ehhez hasonló beszólásokat gyakran kapok..



Este egy nívós kínai étteremből rendeltünk vacsit. Érdekesség, hogy itt a legtöbb étteremnél nincs házhoz szállítás, ezért apuka elment felvenni a kaját. Anyuka mondta neki, hogy ott nem
lehet parkolni.. Apuka mondta, majd megoldja..

Körülbelül fél óra múlva csöngött a telefon, menjünk érte, mert eltűnt a kocsija. A) ellopták B) elvontatták

Anyuka elment a kajáért, haza jött, mondta, hogy apuka épp intézi a kocsija visszaszerzését, mivel elvontatták.. mivel olyan helyen parkolt, ahol nem lett volna szabad..

Így ez a vacsora igencsak drága mulatságnak bizonyult.





2011. 03. 05. – Szombat

Döglés.

2011. 03. 06. – Vasárnap

Az első iskola napom. Nagyon nem volt hozzá kedvem.. Már rögtön az első órára beszámolót kellett készíteni.. Én a Boston Nemzeti Történelmi Park-ot kaptam.
Ezen a napon egy újabb amerikai államot is megjártam, mivel az isim Virginia államban van, George Mason University.
Teljesen más az az állam, a házak olyanok, mint a filmekben.. Minden háznak a tornácán hintaszékek, és egyéb ülő garnitúrák. Nagyon kis cuki, vidékies stílus.




A sulihoz időben odaértem, de a parkolással elment vagy 20 percem.. Az utcán csak 2 órán keresztül lehet parkolni, azt is pénzért.. Így kerestem valamit, aminek van parkolója. Először egy tánciskolához álltam be, de ott volt, hogy magán parkoló, és a hét mindennapjának 24 órájában elvontatják az idegen kocsikat.. A pénteki eset után ezt nem szerettem volna. Ezért átálltam egy Giant parkolójába (élelmiszerüzlet), de ott is ki volt írva, hogy csakis a vásárlók és csakis 2 órán keresztül parkolhatnak. Előzőleg megkérdeztem anyukát, hogy ebből lehet-e gond.. Azt mondta, parkolhatok szerinte ott. Így kicsit aggódva ugyan, de ott hagytam a kicsi Flexikét.

Beértem az isibe, a terembe, leültem. Kb. húszan vagyunk az osztályban a világ minden tájáról, természetesen mindenki au pair.


Lezajlottak az előadások, mindenki más témáról beszélt. Persze csakis Bostonnal kapcsolatban.

Aztán ebédszünet, amiben egy igen érdekes jelenséget véltem felfedezni:

Unisex slozi.

Aztán megnéztük a „Glory” című filmet, mindenkinek ajánlom.





A mellettem ülő brazil csajtól már kicsit viszketett a tenyerem, buzi hangosan hallgatta a zenéjét a film közben, már mindenki hátra-hátra nézett.. Megböktem, hogy tudassam vele: jóóócskán hangosabb a zenéje, mint hiszi.. Elkezdett kacarászni, majd mondta, hogy nem bírja az ilyen filmeket és kiment a teremből.

A suliból kijövett szakadt az eső, de valami hihetetlenül nagyon. Az 5 perces séta alatt a kocsiig, kb. bugyiig eláztam, pedig volt esernyőm. Ja igen, a kocsi megvolt, nem vitték el. Köszi!

Haza vezettem, szakadt az eső, csináltam is róla pár videót..



2011. 03. 07. – Hétfő

Már régóta le akartam fényképezni. :)

Gyönyörű időnk volt, ezért a kisasszonnyal és az ebbel kint vígadtunk az udvaron isi után.


Délután összeraktam a nagylány egyik új micsodáját. Lényegében kivetíti a gép a kiválasztott ruhákról a képet egy papírra, te pedig lemásolod, mármint, átrajzolod a vonalakat..


Közben kihegyeztem egy pár zsírkrétát is. :)


Este nagyon kis fincsi menüt raktam össze. Mindkét kishölgy falta be ezerrel. Garnéla, zöldség köret, párolt borsó (héjastul).




2011. 03. 08. – Kedd

Délután, az isiből haza jövet, az utcánkba kanyarodtam be épp, mikor egy egész őz család pislogott rám. Satufék. Hol a fényképezőm?!..
Nagyon aranyosak voltak!! :)



See you soon!! :)

6 megjegyzés:

  1. Szia Fanni,

    Most néztem meg az NBA-s videókat :D Hát nem semmi, amiket a szünetekben a szurkolók le nem művelnek. Hát igen, a feltűnési viszketegség népbetegség ott :D :P
    Az esős videó alá meg pont odaillett Daughtry száma :) Egyébként nagyon tetszenek a zenék, amiket a videók alá bevágsz, csak így tovább ;)
    Ezt a túrógombócos történetet pedig teljes mértékben át tudom élni :D Én tavaly próbáltam meg két magyar aupaircsajjal sütni oroszkrém-tortát, természetesen recept, természetesen MAGYAR recept alapján. A tészta oké volt. A krémet csak 3-szor kellett bekeverni, mert szövegértési problémák voltak a MAGYAR recept alapján :P, de a 3-ból egyik sem hasonlított még véletlenül sem a krémhez, mert kb puding vagy valami rántotta-féleség lett :D:D:D Jó is külföldön próbálkozni magyar ételek elkészítésével :P Egy picit nehéz, na! :D:D

    VálaszTörlés
  2. Jó volt megint olvasni a történteket.
    Végül is vajon megkóstolták a túrógombócot, vagy ezzel a kínai kaja-kocsielvontatás dologgal próbálták a figyelmet elterelni a dologról a figyelmet? :)
    Lehet, hogy a másik államban , ahol nem olyan " puccos népek" élnek, fellelhető lenne még a hagyományos élelmiszer alapanyagokat forgalmazó bolt, netán piac?

    Cupp-cupp: én
    (18831)

    VálaszTörlés
  3. Szia Fanni!

    Már nagyon vártam ám a bejegyzést. De hála pótoltad az elmúlt napokat. :) Jó ez a gombócos story. :) Paprikás krumplit nem csináltál még? Vagy egyáltalán van piros paprika kint? :)
    Bostonba a sulival mész?
    Jó, hogy még most fogok reggelizni... Bár így is néha beleharapnék a képernyőbe. :) A kislány a suliban nem kap kaját? Vagy ahhoz túl rövid ideig van?

    További szép hetet!

    Évi

    VálaszTörlés
  4. Szia Fanni!

    Ujabb szupi bejegyzes volt :)
    A turo külföldön egy nagy turo. En a nemet csalädomnak föztem egyszer turos tesztät, es borzalmas lett, savanyu volt,(nem volt romlott) hiäba cukroztam agyon. A felnöttek meg legyürtek, de a gyerekeknek le kellett mosni a tesztärol a turot... Azota nem probälkozom itt ilyesmivel :)
    Toväbbi szep napokat!

    Puszi: Rita

    VálaszTörlés
  5. Hiányoltam az újabb bejegyzés(eske)t, dw némileg kárpótolt a fotók bősége. Csak a kerettörténet hiányzik :( .
    Látom , adtatok a kultúrának (is). Különösen tetszettek a zászlók. Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az utolsó képek egyikén az amerikai zászló mögött a történelmi változatok láthatóak. Kíváncsian várom, hogy nálunk mikor kerül(het) ki a középületekre a történelmi zászlók szép, és tanulságos sora?
    Szerintem sokan várjuk a történtekről a kommentárokat! :)

    Cupp-cupp: Papi
    (19654)

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Olvasom a blogod, de még nem szóltam hozzá. Igazából most is csak túrógombóc ügyileg gondoltam, hátha egyszer nekifuttok még egyszer. Van egy ún. ál túrógombóc, ami annyiból áll, hogy főzöl egy jó sűrű és édes tejbegrízt (semolina néven lehet több országban használható grízt venni, nem tudom, ott van-e) a tejbegrízbe keverd bele a túrót, ízesítsd, ahogy jólesik, gyúrj belőle gombócot, és forgasd bele pirított-porcukrozott zsemlemorzsába...
    Írországban, spanyolországban ez a verzió működött :)
    Sok sikert a továbbiakban!

    bogi

    VálaszTörlés