2011. március 19., szombat

Flex vs. Edge – 03.14.-19.

A hét első napja úgy telt, mint általában, aztán eljött az este. Apuka kérdezte, hogy hol a benzinkártyája, amit odaadott nekem a hétvégére, hogy azzal tankoljak. Hát, mondom, én kiraktam tegnap este mind a három kártyát (mivel anyukától meg kaptam a parkoláshoz kártyát, így ingyen parkoltam bent vasárnap) és üzenetet is írtam hozzá. Azt mondja, az üzenetet látta, a két másik kártya meg van, az övé viszont nincs. Mesés. Végig futtattam megint az agyamon az esti eseményeket, de teljesen biztos voltam benne, hogy kiraktam. Apuka közben már kezdett eléggé morci lenni, és a feleségén kérte számon, hogy hátha ő rakta el.. Végül nem lett meg, ő pedig elment kosarazni.

Lementem a szobámba, 5 ezerszer átnéztem a táskámat, kipakoltam teljesen; átnéztem Flexiet is, hátha ott esett le.. és már kezdtem tényleg elhinni, hogy lehet, hogy nem is raktam ki a kártyát?!..

Vacsi.

-Kedd-

Elmentem a mallba shoppingolni, Florida-ügyben. Andi velem tartott, bár kicsit félt tőle, hogy katasztrófa velem vásárolni.. Csak tíz percet késett, ez bőven elég volt nekem ahhoz, hogy 5 olyan cucc lógjon a karomon, ami nem volt a „listán”. A Forever 21 után átmentünk egy cipőboltba, ahol is két pár cipőre tettem szert, iszonyú barátságos áron.


A világ legfinibb málna smoothie-ja.

Délután jöttek Flexieért, elviszik DVD-rendszert beszerelni. Csereautónak a „kishúgát” hozták, 2010-es limitált szériás Ford Edge. Babán néz ki.





A pár napos használat után persze egy jó kis összehasonlítás született meg a fejemben. Bár az Edge is egy jó kategóriás tütü, nem venném meg. Nem valami kényelmes, a hangrendszere ókori (főleg Flexihez viszonyítva), van a kormányon gomb, amivel a számokat és a hangerőt lehetne irányítani, ám ha USB-t csatlakoztatsz (márpedig én ezt teszem), akkor nem reagál a gombokra.. Van azonban két tulajdonság, ami tetszik: az egyik, hogy csodásan veszi az emelkedőket, és jól gyorsul, a másik pedig, hogy iszonyú klasszak az oldalsó visszapillantó tükrei. A szélükön van egy kis tükör, amiből konkrétan a melletted lévő sávot látod, így teljesen biztonságban tudsz sávot váltani. (Flexinél nem látod be olyan jól a melletted lévő sávot)


Ám az Edge talán leges legnagyobb hibája, amire tényleg nem lehet azt mondani, hogy „ááá, oké, nem olyan fullos kocsi, de ellehet vezetni”: olyan közel van a szélvédő a műszerfalhoz, hogy ha süt a nap, az ablakon konkrétan „tükörkép” jelenik meg. Nagyon zavaró.


Este kiderült, hogy apuka közben megtalálta a kártyát, nála volt.

-Szerda-

Visszamentem a mallba napközben, volt egy felső, amit ott hagytam tegnap, pedig tudtam, hogy meg akarom venni.. valamint ajándékot kerestem egy titkos személynek. ;)




Szorgos munkanap után a szokásos szerdai randi, a magyar csajokkal a Barnes&Noble-ban (könyvesbolt, kávézóval kombinálva), ahonnan is (először fordult elő) záráskor kitessékeltek minket, ugyanis 11-ig jól elbeszélgettük az időt.
Egyik fő témánk: a múlthét pénteken történt gyilkosság volt. Alig pár bolttal arrébb, mint ahol mi találkozunk minden szerda este, péntek 9-10 óra körül egy fiatal, bolti eladó nőt megöltek, a munkatársnőit megerőszakolták és hozzákötözték a halotthoz, majd ott hagyták. Csak másnap reggel találtak rájuk..
Amikor elvezettem a bolt előtt, megálltam egy pillanatra, hogy lefényképezzem, a sok virágot és gyertyát, de nem nagyon látszik a képen.



-Csütörtök-

A nagylánynak megkezdődött a tavaszi szünet és egyben Szent Patrick nap is van, mindenki zöld és ír mintás ruhákban rohangál.
Délelőtt döglöttünk, aztán elmentünk ebédelni a mallba, sushi, mint mindig.


Aztán nyaltunk egy kis fagylaltot (kivételesen nem frozen yoghurtot, de csak mert a nagyasszony nem azt akart enni).




Utána elmentünk a kisasszonyért, mikor haza értünk rögtön átjött nagylány barinője és az anyukája. Itt voltak közel 2 órán keresztül, jó sokat játszottak a lányok az udvaron. Iszonyú meleg volt, 25-26 fok.

Távozásuk után kis pihi, majd egy könnyű vacsi.


-Péntek-

Reggel olyan kis „főzős” kedvre ébredtem, így csináltam mindenkinek reggelire French toast-ot.


Szokásos edzés, meg gyerekezés, mosás, kotyvasztás.

Délután anyuka mondta, hogy Breaking news van a tv-ben, lepauzálta, menjek gyorsan, mert ezt nem fogom elhinni. Hírek a gyilkossággal kapcsolatban (mi tőlünk kb. 5 km-re történt, egy forgalmas shopping utca egyik boltjában): Nem volt semmiféle két férfi, hanem a „túlélő” lány ölte meg a másikat, és okozott magának sérüléseket, valamint kitalálta az egész sztorit. Mennyire beteg?!?!..

Közben visszahozták Flexiet, bye bye Edgie!
Beleszerelték a DVD kütyüt, hurrá. De megmondtam a lányoknak, hogy hosszú utakra való az, nem pedig kicsikre. Anyuka helyeselt, és mondta, hogy ideje, hogy tervezzünk valami hosszú utat. :P




A szülők este elmentek randizni, mi a lányokkal kint játszottunk és hintáztunk sokat, aztán nagy fürcsizést tartottunk (ők fürdenek együtt egy kádban, én meg szórakoztatom őket), utána vacsi, majd tv.

-Szombat-

Zavarba ejtően sokat aludtam (végre).

Mostam – kislányokét, sajátomat.

Fincsi ebédet hozott apuka.


Relax nap, hisz holnap reggel utazunk Floridába.


A pohár, amit érkezésemkor kaptam és a legújabb szerzemény.

Konkrétumokat nem nagyon tudok, egy viszont felmerült: lehet, hogy megyünk a Sea World-be. Tudjátok, ahol Samu, a kardszárnyú is él, aki megölte kb. egy évvel ezelőtt a trénerét. ;)

Szóval, a kövi bejegyzést Floridából kapjátok, igyekszem a hét közepe felé feltenni, de ígérni már semmit nem merek. A rock fesztiválos videók is hamarosan érkeznek.

Cuppp-cupppp

7 megjegyzés:

  1. két gyilkosság is egy bejegyzésben...hm...amerika...
    jó floridát ;)
    a dvd már meg már mekkora fless, bár ha két fejtámlába lenne, külön külön beeépítve, akkor még nagyobbat néznék...

    VálaszTörlés
  2. Yeah, FLORIDA! Mar alig varom, hogy ott legyek!!! No meg a kovetkezo bejegyzest rola! :) c'mon :) xx

    VálaszTörlés
  3. Floridában van disney land is !!!!!!!!
    áááá :D
    Mennyi időre mentek Floridába? Most nincs suli a gyerekeknek?

    VálaszTörlés
  4. Melinda, én is várom, hogy Floridába legyél, mert az sok képet és izgi bejegyzést hoz magával. Haha.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg beteg a gyilkosságos story :(
    A kártya végül meglett? :)

    VálaszTörlés
  6. Évi=> A kártya már kedden meglett, az Apukánál volt. :) (mint a blogból kis is derül :) )
    ( velünk , apukákkal előfordul néha, hogy nem tudjuk, mit hova teszünk :) )

    Igazából, csak azért írok most ide, hogy az olvasók nehogy azt higgyék, hogy lankad az érdeklődésünk a Fannival kapcsolatban. De vagyunk olyan szerencsések, hogy a skype-n már többször tudtunk letyepetyélni a Fannival, így a szóbeli megbeszélések miatt nem reagálok újra.

    Üdv mindenkinek: Papi

    (21363)

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt Fanni apukája. :) Asszem rajongótáborra tett szert.. :') Hát én behalok a hozzászólásaitól. :D Mindig megmosolyogtatnak..

    Fanni nagyon szerencsés vagy. :) És további kalandokkal teli évet. :')

    VálaszTörlés