2011. április 27., szerda

2011.04.18-25. Zsidó „húsvét”, New York City, csajos este

04.18. - Hétfő

Este elmentünk az apuka szüleihez megünnepelni a zsidó „húsvétot” (passover).
Nagyon nagy élmény volt belelátni abba a vallási világba. Volt rögtönzött színdarab, héber imádkozás és éneklés, na meg persze, rengeteg fincsi kajcsi.













04.19. - Kedd

Mivel, ugyebár, a kislányomnak egész héten tavaszi szünete van, ezért napközben jó, ha kicsit kimozdulunk, csinálni valamit. Mivel egésznap ömlött az eső, beltéri program kellett: mozimozimozi. Elmentünk és megnéztük a RIO című animációs filmet, 3D-ben. Cuksi volt.





04.20. - Szerda

A kisasszonnyal és Andival nekivágtunk a washingtoni állatkertnek. Olyan dugó volt odafelé, hogy azt szavakkal nem tudom nagyon leírni, kb. 40 percig álltunk egy helyben, hogy megtegyünk nagyjából 350 métert. Miután végre leparkoltuk Flexit, irány a ZOO, ami teljesen ingyenes. Körülbelül 1 órát töltöttünk bent, nem láttunk túl sok mindent: 1.) annyi ember volt, hogy minden látványosságnál pogózni kellett, hogy a gyerekemet az első sorba juttassam – szia, tavaszi szünet. 2.) a legtöbb állat vagy aludt, vagy a kifutója átépítés alatt volt, vagy k. nagy sor állt előtte, így nem mentünk be.





Keresd az alvó tigrist.



Melegünk is volt, meg elegünk is. Kislányom kb. 45 perc után már csüngött rajtam: „Mikor megyünk már Flexihez?”

Kikeveredtünk a kocsihoz, ömlött róluk a víz, volt vagy 100 fok…

Átkeveredtünk a kocsi tömegen, és irány a pláza – ebéd.
A szokásos sushi menünk után a szokásos fagyasztott joghurt, ahol most egy másik félét próbáltam ki: banános-csokis kekszest, isteni volt!


vacsi


Este a szokásos szerdai talcsi a lányokkal a szokásos időben, szokásos helyen.
Ja, és a nevem mostantól: „Fondy”. Nem tudom, hogy hogy lett a Fanniból Fondy, de az eladócsaj így értelmezte a nevemet. Kac-kac.




04.21. - Csütörtök

Este Andival elmentünk a ROSS-ba cipőt venni New York-hoz. Majdnem összepisiltük magunkat a röhögéstől, mikor megláttunk egy „műfenékkel” ellátott bugyit. Természetesen a fotózkodás sem maradhatott el.







Ja és persze szerelmes lettem egy pár cipőbe, akiket nem tudtam otthagyni a boltban.



04.22. - Péntek

Anyuka itthonról dolgozott, délután megjött az apukája (+feleség+gyerek) látogatóba. Mivel most szombatra kaptak időpontot a Fehér házas túrára, amire engem is vittek volna, csak hát, ugyebár én New York-ban leszek. Mindegy. :)
Délután kb. 1 órám volt összepakolni és elkészülni, utána anyuka kivitt a metróhoz, amivel eljutottam a busz indulási pontjához. Andival a metróállomáson taliztam, rohantunk egy pár blokknyit, és már ott is voltunk – ömlött az eső közben, bugyiig eláztunk.
Miután felszálltunk a buszra, biztosra mentünk, hogy mindenki megjegyezzen minket. Leültünk kipakoltunk, összepakoltunk, helyet cseréltünk – mindent sikerült összehoznunk, ami idegesítő, persze nem direkt..
7-kor indultunk, 12:38-ra értünk New York-ba – húsvét hétvége miatt, iszonyatos nagy forgalom volt. Az út eredetileg kb. 4-4,5 óra lett volna.

Gyorsan körberohantunk a Times Square-n, aztán irány a metró Brooklyn felé, ahol egy ismerősnél szálltunk meg.








No comment. :)




04.23. - Szombat

Kb. 4-5 órányi alvás után reggeli, amit a drága vendéglátónk készített nekünk.

Utána Andival elmentünk Coney Island-re, az egyik kedvenc filmem színhelyére. Egy jó nagyot sétáltunk az óceán parton, kagylókat gyűjtöttünk és rengeteget fotózkodtunk.














Jól el is rohant az idő. Mire visszaértünk a bázisunkba, a bálra készülődni, amire eredetileg két és fél órát akartunk szánni, végül 25 percünk volt kajálni, fürdeni, felöltözni és elkészülni.

Rohantunk a metróhoz, mert nem késhetünk, hiszen egy hajóra megyünk, ami aztán kiszáll a vízre.




Miután lerohantunk egy jó pár saroknyit, odaértünk a kikötőbe, a kadét fiúk rögtön fel is mértek mindegyes megérkező lányt, teljesen, mint egy hús piac. (Aki nem tudná, háttérinfó: hajó party, tengerész kadét fiúknak és au pair lányoknak)

Ahogy felértünk a hajóra, irány a mosdó, hogy átvegyük a cipőket. Mielőtt bementünk a WC-be, azért néztek, mert fura cipő volt rajtunk, mikor kijöttünk a WC-ből, azért néztek, mert iszonyat menőn néztünk ki. :)








Az első 1-2 óra azzal telt, hogy 3-4 percenként odajöttek hozzánk fiúk, feltették ugyanazt a négy kérdést, és mivel leszűrték, hogy mi nem megyünk haza velük a buli után, ezért már rögtön tovább is álltak.
Aztán jött egy srác, ő tökre nem is akart bepróbálkozni. Jófej volt és vette a poénjainkat, így lényegében egész este vele mulattunk.








Pózolj a kukával.

A buli után meghívott minket pizzázni, aztán kicsit később el is köszöntünk.





 Irány haza, Brooklynba, ahol a vendéglátónkkal beültünk alvás előtti reggelizni (mivel reggel 4-5 óra lehetett).



04.24. - Vasárnap

Kb. 4 órányi alvás után felkeltünk, összekapartuk magunkat és irány a „tipikus” városnézésre. Central Park, Broadway, Radio City, Top of the Rock, Chrysler Building, Rockefeller Buildring, Empire State Building, Public Library… (ha kihagytam valamit, akkor bocsi)






















Közben „véletlenül” vettem egy pár csizmit is.

A városnézés után futás haza, összeszedtük a cuccainkat, és rohanás vissza Manhattanbe, ahonnan a buszunk indul haza. Leizzadtunk, mint a lovak, de végül elértük a buszt.
Összegzésként meg is jegyeztük Andival, hogy teljesen azonosultunk a new york-i életstílussal: mindenhová rohantunk, mindenhonnan késésben voltunk.

A hétvége összegzése:


04.25. - Hétfő

Minden szerdán összegyűlünk a csajokkal, de ezen a héten elutaznak egy páran, így a talit átraktuk hétfőre, egy kis főzögetéssel megspékelve. Rengeteget röhögéssel egyidejűleg tüdőztük a kajcsit is lefelé. :)
A főfogás: tortilla ala Fanni
Desszert: Banán krémes pite és Túró Rudi :) (amit az egyik kisasszony látogatója hozott Hungaryból a héten)











Csók!

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Azta mennyi kép! De jó! :) Csini voltál a bálban! :) A többi lány vezet blogot? Szívesen olvasnám őket is. :)
    További szép hetet!

    Évi

    VálaszTörlés
  2. nagyon jók a képek! a cipi ott van a toplistán, pont ugyanilyet vettem a múlt héten a humanic-ban. minden szépet!

    VálaszTörlés
  3. Fondy, tényleg vagányul néztél ki a hajós bálon :)
    Nah de nálam most a NY képek a menők!
    És az a fagyasztott joghurt.. nyami.

    Apropó Csilli nevét pedig mindig Szilla-nak írták, én pedig Ava voltam :D
    Enjoy the USA!
    Pusszantós

    VálaszTörlés
  4. Szia Fanni,

    a Rio cimu filmet nem dijaztak annyira a sztatisztika szerint. Neked tetszett? Lattad mar a Red Riding Hood-ot?

    Ez a mu popo kesz! :-D

    VálaszTörlés