2011. július 14., csütörtök

Fél éve..


07.08. – Péntek

Gondolom már sokan csodálták, hogy miért csak finomságokat eszünk mit itt, a nagy Amerikában. Hát, „örömmel” jelentem, hogy megvolt az első negatív gasztronómiai élményem..

Elmentünk este, a belvárosba, egy viszonylag puccos étterembe (sushi). Eredetileg a kettővel arrébb lévő texas-i BBQ étterembe szándékoztunk étkezni, csak ott túl nagy volt a tumultus..



Nade, a lényeg csupán annyi, hogy mivel ez egy speckó étterem, ezért nem volt „normális” sushi-juk, csak mindenféle fantázia-félék… 15 perc után sem tudtam, hogy mit egyek. Összedugtuk a fejünket a szülőkkel, és kiválasztottunk nekem kétfélét. Az egyik valami lazacos volt, a másik pedig japán csirke-köris (igen, ezek tűntek a legegyszerűbbeknek).




Nem tudom szavakkal leírni, hogy mennyire borzasztó ízűk volt… a végén nem is tudtam befejezni… komolyan mondom, rettenetesen nem voltak jóízűek.. pedig én nagy sushi-buzi vagyok.. de ezek abszolút nem feküdtek..


Erre rákontráztam egy nem túl szerencsésen beválasztott fagyival. Stracsatellát kértem. Nemcsak az íze volt borzasztó (teljes vaj volt az egész, vagy zsír, nem tudom pontosan), hanem az állaga is..
Legszívesebben az első kanálnyi után repítettem volna a kukába, de egy kb. 1000 forint/kis gombóc-os fagyinál, ez nem lett volna túl illendő..


Összegezve: borzasztó volt. Apuka mondta is, hogy sajnálja, hogy így alakult a péntek esti vacsim, mondtam neki, hogy seráfitty. :)

Hazaérve már a hányinger is kerülgetett… amit jó sok vízzel elnyomtam. :)


07.09. - Szombat

Az apukától kapott, 4 darab, elsősoros baseball jegyekkel vágtunk neki a késő délutánnak. Kata, Kriszti és Orsi tartott velem a meccsre. :)
Életem első baseball meccse, nagy élmény volt. :)

A jegyek.

"Nekem te ne.."












"Kérjük, számíts a pályáról kirepülő tárgyakra"
Oké, köszi. :D













07.10. – Vasárnap

6 hónappal ezelőtt léptem Amerika földjére, ezt este, egy kis csini, otthoni vacsival meg is ünnepeltük. :)



Mikor végeztünk, anyuka felpattant: „..és akkor most egy kis meglepetés desszert..” (sosincs kimondottan desszert; aki akar valami édességet, az választ a kamrából vagy a mélyhűtőből..)

Odahozott egy kis doboznyi sütikét. :)



Iszonyatosan fini volt. :) (én természetesen a málnás cheesecake-t faltam)

A vacsi után elmentünk sétálni a környéken.

Sétálunk, sétálunk..
Az elburjánzott villanyoszlop


És akkor, íme, egy kis összefoglaló, hogy mi történt velem az elmúlt fél évben:
Új ország, új emberek, új ház, új kocsi… New York, Washington D.C., Boston, Florida (Miami, Orlando), Ocean City, Philadelphia, Atlantic city, Annapolis… stb.stb.stb.






Ennek a hétvégének a pontos tervét még nem tudom, jövőhétvégét viszont Canadában töltöm. :)

Nem unatkozunk, nem kell aggódni. :)

Millió puszi nektek!!! :)



u.i.: egy kis segítség: a vimeo-s link jobb oldalon nem működik. Ha a többi videóra vagytok kiváncsiak: www.vimeo.com, a 'Search' mezőre vigyétek rá az egeret, ott válasszátok ki: 'Search People', majd írjátok be, hogy 'funny fanni', utána pedig egy enter lenyomása következik, és már láthatjátok is az összes eddigi videócskát.. :) Sajnálom, hogy ilyen bonyi, majd megpróbálom megcsinálni a linket. Addig is: vimeo-search-search people-funny fanni-enter-hurrá. :) csók

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Lehet vajon ezt fokozni? Azért a következő éved is legalább ugyanilyen szuper legyen! :) Ezt kívánom Neked!
    Kanadába simán átléphetsz? Nem kell külön vízum? Jó utat! Mivel utazol? :)

    Évi

    VálaszTörlés
  2. Ja, nekem a videót innen is simán lejátssza. :)

    VálaszTörlés
  3. nekem is es nagyon jo! Jo utat jovo hetre!

    Evi2, en ugy tudom kell vizum :)

    VálaszTörlés
  4. Jajj lánykák, nem erre a videóra értettem :) hanem arra fő vimeo linkre, ami fent van a blog jobb oldalán.. az nem mükszik. :)

    Hála az égnek nem, nem kell vízum. :) Csak átmész és vissza, persze néha szoktak kicsit kötekedni.. de azt már megszoktuk.. :)

    VálaszTörlés
  5. Hova fogsz menni? és kivel?

    Bizony már fél éve nem simizted meg a kormit...


    (48117)

    VálaszTörlés
  6. A tánctáborba, 20. évfordulót ünnepelni.. és ott talizom Zsuzsáékkal is :)

    Kormi cicust, Buxi kutyust, és az összes élőlényünket otthon, kevesebb, mint 30 nap múlva jóóóól megsimizem.. :) :) :)

    Milyen az EFOTT??????

    VálaszTörlés
  7. Szia

    Boldog fél éves fordulót:)
    Továbbra is szépet és jót.

    VálaszTörlés
  8. Az EFOTT nem tudom milyen volt, de amit én láttam és tapasztaltam az tragikus. De remélem, ez nem az egészre vonatkozik, hanem arra a leírhatatlanul igénytelen, emberi mivoltjukból teljesen kivetkőzőtt, öntudatlan lények (mert ezeket embernek nevezni talán azért mégis csak sértő lenne a többiekre nézve) megnyílvánulásaira.
    A szervezés, illetve a számunkra kijelölt hely nem volt jó. :( Végül is egy heti készenléttel, néhány éjszaka átkocsikázásával elértük, hogy nem buktunk 200 e Ft.nál többet :)

    A Zsuzsáékat pusszantom! ( vagy talán már vissza is értél? )

    Cupp-cupp: Papi
    (48719)

    VálaszTörlés
  9. Szia! Nagyon tetszik a blogod! Én is most regisztráltam a programra, de még nincsenek teljesen feltöltve a dolgaim/papírjaim! Szóval szeretném megkérdezni hogy segítenél-e, meg jó lenne beszélhetni olyannal aki kint van jelenleg!? :) Írtam volna emailt, de itt sehol sem látom a címed, ezért megadom az én címemet és örülnék ha írnál: ildikohun@yahoo.com

    VálaszTörlés