2011. szeptember 7., szerda

09.02-06. Canada



Igaz, hogy csak kedden értem haza Magyarországról, pénteken már repültem is Canada irányába.
Előtte elmentünk egy új burgeres étterembe vacsizni, nagyon hami-nyami volt. :)

(Péntek)
A gépem 10-kor indult Buffaloba, egy óra tíz perc volt az út. Az ablak melletti ülésemet befoglalta egy nagyon fura figura… Nem álltam le vele kötekedni, mert nem festett túl bizalom-gerjesztően.. Mindegy, rövid út volt, kibírtuk.
Ilyen kicsi géppel amúgy még életemben nem repültem.. :) busszal vittek minket ki hozzá, lépcsőn sétáltunk fel.. mint a sztárok külön gépei.. :)

Odaértem Buffaloba, ott felvett Zsuzsa nagynéném, elmentünk kaját vásárolni még utána, aztán irány a határ. Az is megvolt kb. 2 perc alatt. Onnan pedig Niagara Falls, ahol laknak. Hajnali 2 körül pedig már tenti.

Szombaton lejött értem Zsuzsa anyukája, idősebb Zsuzsa. :) Ő vitt fel engem Torontoba, ahol találkoztam kedves barátokkal, akikkel még 2007-ben, a Cifra táborban ismerkedtem meg. Alexxel kocsikáztunk a városban és elvitt engem Zsuzsa nénitől Emő barátnőmékig, akikkel egy indiai étteremben vacsoráztunk – életemben először faltam igazi indiai étteremben.

Este Emővel, apukájával és kutyusával neki indultunk utunknak. Éjfél körül értünk az ő cottage-ukhoz (nyaraló), ahol az éjszakát töltöttük.

(Vasárnap)
Csodaszép volt a reggeli látkép. :)

Elmentünk reggelizni, rengeteget faltunk. :)

Utána vissza a nyaralóba, összepakoltunk és irány Ottawa. Odafelé úton megálltunk a farmjuknál, hogy felvegyük a másik autót is, hogy mobilisabbak legyünk..

Miután megérkeztünk Emő apukájának házához, kettéváltunk, Emővel beindultunk várost nézni.

Ottawa szép, de meglepően nagyon-nagyon picike. :)

Mindent megnéztünk, amit kell – természetesen a kanadai Parlamentet is beleértve.

Este átmentünk Emő anyukájához, velük vacsoráztunk, sokat beszélgettünk, és ott is aludtunk.

(Hétfő)
Emő anyukája nagyon kedves volt, hogy kora reggel kivitt a buszvégállomásra. A buszom Ottawából Torontoba ment, az út 5 óra.

Ott Zsuzsa néni vett fel, és már vitt is rögtön Zsuzsa nagynéném apukájához, akivel (és a gyerekekkel) visszamentünk Niagara Falls-ra.

Matyi unokaöcsém elvitt minket a munkahelyére és megmutatott nekünk mindent. :) Itt még egy igazi Tarantulát is fogtam – arachnofóbiám ellenére. (Két kikötésem volt: ne érjen a bőrömhöz, és a kép elkészülte után azonnal vegye le rólam… :D ) Marha klassz helyen dolgozik!!  Kígyók, békák, gyíkok, pókok, skorpiók, aligátorok, teknősök, majmocska, arapapagáj.. Egyszóval: minden jó. :)

Késő délután pedig lementünk a vízeséshez, mivel volt velünk egy kislány, aki még sosem volt ott. Minden egyes kis kő mellett leálltunk pózolni. :)

Este pizza vacsi, pakolás – nekik készülés az első suli napra, fekvés.

(Kedd)

Reggel jó korán keltem, összeszedtem magam, hogy biztosan készen legyek, mire Zsuzsa néném hazaér – a Niagara Casinoban dolgozik, éjszakai műszakban.

Egy barátnőjével és vele fél 7-kor már úton voltunk a reptérre. A határon meglepő módon, iszonyat hosszú volt a sor, de még így sem csúsztunk el az idővel.

Odaértünk a buffaloi reptérre, búcsú, aztán már bent is voltam a biztonsági ellenőrzésnél..

Negyed 11-re vissza is értem DC-be, ahol Kriszti nagylelkűen felvett és hazadobott.
Délután pedig már mentem is a lányokért….


Íme, a képes beszámoló:



Ezzel az úttal együtt, az egy hét alatt megtett kilométerek száma: 

8443 km levegőben
1234 km szárazföldön

(kattints a képre, ha szeretnéd nagyobban látni)



Pusssz­-mussz

3 megjegyzés:

  1. Hát ezen a héten biztos nem unatkoztál! :-)
    Jó volt látni a sok régi ismerőst ( is ) !

    Cupp-cupp: Papi


    (58648)

    VálaszTörlés
  2. Szia FAnni, régen írtál, mizu veled? Szívesen hallanék rólad, nézném a jó kis képes videókat:-)üdv: Marcsi

    VálaszTörlés
  3. Szia Fanni,

    T.Ági vagyok és én is kint vagyok Amerikában, Washingtonnál,juliusba jöttem. Az egyik lány által találtam rá a blogodra és gondoltam irok. Valamikor esetleg nincs kedved valamit csinálni? El tudlak érni valahol máshol is?
    Előre is köszönöm válaszod!
    Ági

    VálaszTörlés