2011. január 20., csütörtök

Az elmúlt pár nap összefoglalója

2011. 01. 16. – Vasárnap
Reggeli ébredés után elmentem apukával a ’Whole food’ nevű helyre, ahol csakis organikus ételeket, italokat lehet kapni. Vettünk ezt-azt, amiket anyuka összeírt. Visszafele jövet az apuka mondta, hogy ha majd jobb időnk lesz, akkor elvisznek egy nagyobb D.C. városnézésre.

Utána irány egy újabb szülinapi zsúr, egy tánciskolában. Nagyon klasszul be volt rendezve a terem, vicces feladatok voltak a kislányoknak.. Megtanultak egy táncot, perselyt díszítettek, körömfestést kaptak stbstb.. Itt tudtam meg azt, hogy az apuka bizony nem egy átlagember. Mondta, hogy majd be tud vinni valószínűleg a Fehér házba, ahol egy olyan körbevezetésben részesülhetek, amiben az átlagos látogatók nem.. Kérdeztem: „Miért?”.  Kiderült, hogy együtt szokott néha kosarazni az elnökkel -igen, Obamával- és így ismeri az összes személyi asszisztenst és azokat, akik ott dolgoznak, tehát el tudja intézni.. valószínűleg.. :)  (Fényképes bizonyítékot is láttam, nem kamu!)


Este átjött hozzánk két másik család: az apuka húga+férje+kisfia és egy másik család, három kislánnyal.. Rengeteg Magyarországos kérdést megválaszoltam persze.. :) Még annál is többször elmagyaráztam a „Fani, Fení, Fáni” különbségeket.. Nagyon ari a család, mert eddig ugye Feeení-nek hívtak, és most, hogy megtudták, hogy nem is az a nevem, nagyon aranyosan próbálkoznak a helyes kiejtés gyakorlásával.. :)
A kicsi kocsit is elneveztük: FikoFlex-nek :)
Megnéztük a Golden Globe átadást, élőben. Bár a férfi részleg nagyon kampányolt az amcsifociért, de hát, esélyük sem volt a női többség ellen. :)

A vacsi.


2011. 01. 17. – Hétfő
Nincs suli, mivel Martin Luther King emléknap van, tanítási szünet. Elmentünk az anyukával és a kislányokkal megnézni az iskoláikat, utána Starbucks (kávé-nekünk, forrócsoki-nekik), utána bementünk egy CVS-be (olyasmi, mint a DM, csak sokkal nagyobb..), ahol az anyuka vett nekem egy hajszárítót, aztán haza jöttünk. Ekkor elvittem a kocsimat, ez volt az első utunk, mikor csak Ő volt és én, igazi romantika.. Nem mondom, van benne erő bőven. Nagyon vissza kell fognom a jobb lábamat, hogy ne száguldozzak olyan gyorsan, mint egy őrült.. :)
Az első utunk célpontja: Giant (giga kajabolt)

Haza jöttem, anyuka elment dolgozni, ez volt az első, hogy csak én maradtam itthon a gyerekekkel. Semmi gond nem volt, rengeteget játszottunk. (mikor azt mondom: „rengeteget”, értsd: iszonyatosan, hihetetlenül, nagyon sokat!!) Fogócskáztunk, színezősöztünk, bújócskáztunk, gyurmáztunk, ugráltunk, stbstb. Mondanom sem kell: este úgy dőltem be az ágyba, mint aki három napja nem aludt.

2011. 01. 18. – Kedd

Nincs iskola. Esett egy kis ónos eső féleség, ezért az iskolákat bezárták mára. Remek. Az apuka reggel megkért, hogy vigyem el dolgozni, mivel az én autóm ilyenkor is „működik”, de az övének nem valóak ezek az út viszonyok. Természetesen szó nélkül pattantam is, elvittem, aztán haza jöttem. Nem sokkal később anyuka is elment dolgozni. A kislányokkal elmentünk a D. C.-be mozizni. Előre megvettük a jegyeket neten, így nem kellett a kilométer hosszú sorba beállnunk, hanem az automatából kikértük csak simán. Vettünk kis nasikát, aztán irány a mozi. Két fontos tudnivaló: nagy bőr foteleket kap minden néző, és nincs előre helyfoglalás, érkezési sorrendben ülnek le az emberek (így nekünk jutott a legjobb hely, mivel mi érkeztünk elsőként). Voltak családok, akik későn érkeztek, és már nem volt elég hely, így a családtagok kénytelenek voltak külön ülni egymástól.
A bevásárlóközpont.

A mozi székek - fincsi bőrfotelek.

Mozi után irány haza, játszottunk megint jó sokat. Nagyon elfáradtam.
Kora este hazaértek a szülők is, leültünk hármasban egy rövidke kis meetingre, átnéztük a kiskönyvet, amit már korábban átküldtek, átbeszéltük, hogy mindenki ugyanúgy látja-e a dolgokat. Gyorsan végeztünk vele, mert semmivel kapcsolatban nem volt félreértés. Azt mondták, hogy ugyan még csak pár napja vagyok itt, de már tudják, hogy jól döntöttek és nagyon örülnek, hogy az életük részévé váltam. :) Ez természetesen nagyon jól esett a kislelkemnek!!
Ezután szóba kerültek a kirándulások:
                New York – ahová valszín egyedül is megyek majd, és velük is, mivel az anyuka New Yorki származású, és megyünk majd rokonlátogatásra.
                Florida – tavasszal odamegyünk valószínűleg kb. egy hétre.
                Nyáron lesz egy két hetes szabi, amit vagy velük töltök vagy nélkülük, ezt majd még meglátjuk.
                Mexikó – karácsony idején odamegyünk, mivel ők nem ünneplik a karit..
                Ezeken kívül még lesznek kisebb kiruccanásaink, azt mondták, hogy majd megpróbálnak engem elvinni minél több helyre.. Persze, mikor találunk rá időt. :)

2011. 01. 19. – Szerda

Ma vittem először suliba a kicsi lányt (Flexxel), apuka elkísért (a saját kocsijával). Besétáltunk együtt, megmutatta, hogy melyik a kicsi osztálya, ahová majd érte kell mennem, mikor végez. Utána apuka elkísért a legközelebbi bevásárlóközpontba, hogy biztos ne vesszek el.. :) Aztán ő ment is tovább dolgozni.
Ott találkoztam Nicole-al, egy másik magyar au pair-rel, aki itt lakik a környéken. Beültünk az ottani Starbucks-ba, és egy jóóó nagyot dumcsiztunk. :) Aztán elvitt, megmutatott egy olcsó benzinkutat.. Persze szegényre hatott az „energiám”: eltévedtünk, majdnem megzúzta a tütüjét, elfelejtett pénzt vinni stbstb.. Gyorsan fel is világosítottam, hogy velem az élet sosem uncsi, és semmi sem úgy történik, mint a normális emberek esetében.. :)
Visszavitt a mall-hoz (bev.központ), beültem a Flexibe, és már mentem is a kislányért. Haza dzsaltunk, ebéd, színezés, közben megjöttek a takarító ladyk – csupa csupa takarítócuccal felszerelt kis hadsereg. :)
A mai ebédem.
Gyönyörű napsütésben a hátsókert.
A gyerekekért hosszú, tömött sorokban állnak a szülők/au pair-ek a kocsijaikkal.

Elmentünk a nagylányért, délutáni snack (nasi), kis házi írás. Aztán megjött apuka, és elvitte a lányokat, kosárlabdaedzésre és síruha beszerzésre.
Így enyém volt az egész ház, két és fél órán keresztül.. csak az enyém :) először.
Közben haza jöttek, és épp American Idol-t nézünk.
Eléggé fári vagyok, úgyhogy gyanítom, hamarosan megyek is tentizni. :)


Bocskó, hogy kicsit későn jelentkeztem be, de mint látjátok, eléggé sok dolgom volt, és esténként pedig végkimerüléshez közeli állapotban zuhanok az ágyba.. Remélhetőleg, ha már átállt teljesen a biológiai órám (ami még nem történt meg), akkor már nem leszek ilyen fáradt napközben.. és nem ébredek fel háromszor éjszakánként.. :)

Na, addigis csók (és ha csak 1-2 nap múlva jelentkezem, most már tudjátok miért)


Ma reggel gyorsan összeraktam ezt nektek:

Első napok from Funny Fanni on Vimeo.

16 megjegyzés:

  1. Az en pici hugicamat is Fanninak hivjak. Itt mindenki Feninek ejti. Szerencsere az en nevemmel alapjaban veve nincs gondjuk.Mindenki Vivnek hiv. :D
    Orulok hogy ilyen jo hostcsaladod van. Sokan peldat vehetnenek roluk.

    VálaszTörlés
  2. Örülök a beszámolódnak. Most az egyszer megbocsájtom a késlekedést :)
    Klasszak a képek és gondolom az élményeid is.
    Ha az Obamával dumcsizol, szóba hozhatod , hogy a sereg részére szívesen készítenénk felvarrókat, akár úgy, hogy kitelepülünk :) :)

    Pihend ki magad! kevesebbet ugrálj, hogy rendszeresen tudj ilyen klassz beszámolókat küldeni!

    Cupp-cupp: Papi

    VálaszTörlés
  3. Az a rossz hírem, hogy nem az "átállás" hiánya miatt fáradsz el, hanem mert lemerítenek a kölykök :).
    Minden olyan nap, amit teljes egészében (8-10 óra) a gyerekekkel töltöttem, ágyba zuhanással végződött :).
    Azok nagyon jó pillanatok, mikor a család kicsit eltűnik, és egyedül lehetsz otthon. Végre egy kis private life :)

    A bőr fotel dolog nagyon cool :), viszont az érkezési sorrendben történő beülés már kevésbé szerencsés. Volt, hogy a Times Squaren a film megkezdése előtt már egy órával beültünk, hogy biztosan jó helyünk legyen.

    Szuper, hogy Nicole-al egymásra találtatok, a nehezebb napokon nagyon nagy segítség lesz egy jó barát.
    A család eddig nagyon szimpi, főleg amiatt, mert ilyen jól, segítőkészen állnak hozzád.

    Csak így tovább csajszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Minden nap azt lestem, hogy mikor írsz már. Örülök a bejegyzésnek. :) Főleg, hogy ilyen pozitív hangulatú és apukád kommentjei még vidámabbá teszik. :D
    A kisebb lány változatlanul édes.
    Nagyon rendes a család. Valóban sokan követhetnék a példájukat. Miért nem ünneplik a karácsonyt? Vallás? Mondjuk egy mexikói utat én is szívesen választok karácsony helyett. Legalább egyszer az életben. :))

    Évi

    VálaszTörlés
  5. Újra elolvastam a bejegyzésedet, még mindig ( vagy talán egyre jobban :) ) tetszik. A felnőtteknek nincs szükségük pót papára? vagy a gyerekeknek pót nagypapára? , mert ha igen , akkor elkezdem gyúrni az englistet :) .

    Ha a nagyobbik kislány házi feladatában a matekban esetleg nehézséged támad, szívesen segítek itthonról is, de akár ki is ruccanhatok :).
    vagy küldök valamilyen segédanyagot. Vettem a minap egy felejtés gátlás céljával íródott könyvecskét, amiben sok dolog valóban meglepett. De amikor a kör területének képletét rosszul írták, szaladtam a szívgyógyszeremért, úgy felment a vérnyomásom.
    Ugye mindenki tudja a helyes választ? nem ér puskázni!!! :)
    Megyek egy kicsit melózni, mert ez a blogfüggőség lassan már komoly anyagi terhet jelent a vállalkozásnak. :)

    (ez Évinek külön cupp-cupp :) )

    Cupp-cupp: Papi

    VálaszTörlés
  6. Szia Fanni!

    A blogod, az élményeid és a család alapján az Amerika szerelem úgy látom még inkább erősödik majd (már) benned:) Örülök, hogy elérted azt, amit szerettél volna.
    A következő gyerekzsúron akár arcot is festhetnél:) Menő aupair lennél:)
    Fanni apukájáról csak annyit, hogy élőben még jobb fej:)
    Nálunk semmi új. Én tanulok a jövőheti államvizsgámra, Viktor meg újabb csereautót kap a cégtől. Már azon röhögünk, hogy ő a cég hivatalos személyautó tesztere, most egy új Seat van soron.
    Hajrá a továbbiakban is! Jó városnézést majd!

    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Papi, bedobom majd minden bájomat, hátha pont magyar kisegítőre van mondjuk szükség a Fehér házban!!.. ;)

    Évi, nem ünneplik a karácsonyt, mivel zsidók, bár nem gyakorolják a vallást, így pl nincs kóser kajamánia sem..

    Dóri, sok sikert a vizsihez!! :) A Viki meg örüljön, legalább ingyen kipróbálhat egy csomó kocsit.. :)

    Vivi, Évi köszi szépen!! :) Szerintem is nagy mázlim van ezzel a családdal.. főleg látva, hogy másnak mennyire fura család jutott...

    VálaszTörlés
  8. Szia Fanni!

    Host apuka Obama meccstársa? :) Nem semmi.
    Itt is hasonlóak a mozi ülések, viszont itt van hely jegy is, mint a vonaton. :) Jó a vidi!!
    A hátsókert well.. wow. Szép tágas. Sok sikert a kertésznek, úgy tűnik van mit nyírni. :)
    Úristen mennyi magyar lány megy ki mostanában! Rengeteg blogot találtam. Invázió! :)

    Én is megyek májusba, de csak egy hónapra. :) kirándulni. Au pair másik családnál nem lennénk. Minden újra, előről.. ü-ümm. :)

    Szép hetet!

    ui.: nincs annál jobb, mikor aktív az ember, de a kikapcs épp ugyanolyan fontos! Pihenj néha! :)

    VálaszTörlés
  9. Megkukkantottam a videót is. Nem rossz, de ezeket a képeket ( azt hiszem egy kivétellel) már annyiszor láttam :) , persze még nem uncsi!!!

    AZ Évit pontosítani akartam, hogy a Törpilla... Éviről van szó, de közben ő már reagált is :) .
    A többieknek csak egy sima cupp :) .

    Cupp-cupp: Papi ( a Mami nevében is, de Ő most robotol )
    (ez a szám az eddigi megtekintések sorszáma, csak kíváncsi vagyok, hogy alakul a dolog: 7379 )

    A Dórinak ne higgyetek, mert Ő lehet, hogy elfogult, ( amúgy igazat ír ! :) ).

    A kör területének képlete nem hozott senkit lázba? Ejnye-bejnye, vagy már nem emlékeztek rá? Ááá , az kizárt.

    Fanni! Ez a jelentkezési gyakoriság kezdi megközelíteni az elvárt szintet, fog ez menni, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  10. mire elküldtem, a szám már 7385, vagy van egy csókosod a blog cégnél, vagy ilyen népszerű vagy? :)
    akkor tessék ennyi embert kényeztetni! Jó-jó a családdal is foglakozz néha, ha már ilyen rendesek, meg különben is akkor miről írnál.

    :) Papi

    VálaszTörlés
  11. Fanni frissíts !! Csökken az érdeklődés, kb két óra alatt 40 megnyitás, szemben az előbb percenként egy volt. :) most 7425. :)

    Na jó , megvárjuk az estét, hátha erőd lesz rá !

    Cupp-cupp: Papi

    VálaszTörlés
  12. Változtattam egy csöppet a nevemen, de tetszik a Törpillás "megkülönböztetés" is. :)
    Jelentenék egy újabb számadatot, 97. alkalommal vagyok itt. :)(Jobb egér gomb, oldal adatainak megjelenítése, biztonság)

    VálaszTörlés
  13. A kör területe r^2*pí :D
    nagyon várom a folytatást...

    VálaszTörlés
  14. Egyébként én eddig akármilyen blogot olvastam, mindenki meg volt elégedve a családdal... hol olvastatok mást? :$

    VálaszTörlés
  15. Szia Fanni!

    Nemreg talaltam a blogodra, itt az utanpotlas Eviek utan.(oket is rendszeresen olvastam a kezdetektol) Tul.keppen nekik koszonhetoen lett batorsagom elindulni a nagyvilagba..Nekem is Amerika az almom, de "csak" Irorszagig jutottam.Szinten au pair vagyok lassan 5honapja:) Szoval teljes mertekig aterzem a helyzetet:)
    En is blogolok, es azt szeretnem megkerdeni nem lenne e gond,ha kiraknam a cimed a listamba.koszi:)
    Sok sikert, kitartast(szukseg lesz ra:)) es szerintem meg par kommentben visszaterek:)
    Udv.Dori

    VálaszTörlés