2011. január 30., vasárnap

Havas hétvége

2011. 01. 28. – Péntek

Hó. Hó. Hó.
Ergo: Kisasszony isije zárva tart. Az égiek mégis szeretnek valamennyire: nagylány megy suliba.
Reggel aludhattam ameddig akartam, így 8-ig tentiztem, aztán hajat mostam, bebonygyorítottam, feljöttem. Kisasszony első szavai felém: „Olyan máshogy nézel ki..”
Nagylány apukával ment isibe (majdnem beragadt a kocsija a kocsifeljáró végén, rendesen kipörögtek a kerekei).
Kicsilány, anyuka és jómagam elmentünk Social Security Card-ot csináltatni nekem. Odafelé úton annyira klassz rendőr autókat láttunk elhúzni mellettünk..  Ilyesmik voltak:




Odaértünk, kaptam sorszámot: A1 és leültünk a váróban, ami pont úgy nézett ki, mint a filmekben: fém padokból 5-6 sor. Nem kellett túl sokat várnunk, már hívtak is. 4-as ablak, egy igen idős bácsi volt az ügyintéző, nagyon kedves volt. Az egész művelet 10 percet vett igénybe és már készen is voltunk, a kártyát majd kiküldik.
Elindultunk haza felé, a tegnapi est hóviharban kidőlt fák miatt nagyon sok helyen nem volt áram.. Megálltunk egy Starbucks-nál is, kávéért és bagel-ért. Kiszálltunk, zuhogott az arcunkba a hó, mennyei volt.. SE. Mikor az ajtóhoz értünk, csak akkor realizáltuk, hogy zárva van a hely, mivel nincs náluk áram. Remek. SE. Visszadzsaltunk a tütühöz, fríííííízing volt az idő.
Mivel nem volt azon a környéken áram, így a közlekedési lámpák sem működtek.. helyette igencsak nem-a helyzetmagaslatán álló rendőrök irányították a forgalmat (pl. nem engedték a balra kanyarodást.. az túl bonyolult volt nekik.. így lehetett menni egyenesen és jobbra).
Kicsit arrébb már volt áram, így megálltunk egy Dunkin’ Donuts-nál. Mivel szabálytalan helyen álltunk meg, így én maradtam a kocsiban, anyuka a kislánnyal berongyolt a boltba.
Haza jöttünk, megettük a cuccokat, amiket vettünk ott. Ez a bagel valami isteni volt!!!

Anyuka felment dolgozni, a kicsilánnyal nekiláttunk a kedvenc elfoglaltságunknak: színeztünk. Csak, hogy pontos legyek: ő megmondja nekem, hogy mit, milyen színűre színezzek.

Elmentem a nagylányért, jó volt egyedül ülni a kocsiban, és hangosan hallgatni azt a zenét, amit én szeretnék!! :)

A lányok elmentek apukával egy fiú kosárladba meccsre, anyuka pizzáért, én meg örültem, hogy kicsit egyedül lehetek, csendben.
Jaaa, a legjobbat majdnem el is felejtettem.. miközben délután bújócskáztunk, közben a kutyának rugdostam a ladbát, akkorát estem, mint a filmekben. A lábaim konkrétan az égbe repültek, mint az olcsóbb fajta vígjátékokban, a kézfejeimre érkeztem. Azt hittem besz*rok, annyira fájt.. de tényleg. A kislány épp ott állt mellettem, szegény annyira kétségbeesett fejet vágott, nem tudta, hogy mit mondjon vagy mit csináljon. Gyorsan megnyugtattam, hogy nincs semmi baj. Bementem a fürdőbe és folyattam rá a forró vizet.. igen, tudom, hideget kell rá a szabály szerint.. de az nem esett jól.. a forró viszont nagyon jó érzés volt..

Este a vacsi pizza volt sushival. Nyamm-nyamm-nyamm..



Már mindenki elment aludni, a kutyival még filmet nézünk a kandallóban kókadozó tűz fénye mellett..

A hétvége teljes pontos tervét még nem tudjuk, egy biztos: holnap reggel 10-kor brunch (korai ebéd, kései reggeli) Georgetown-ban.



2011. 01. 29. – Szombat

Reggel elmentünk arra a reggelizős helyre, elég hangulatos kis hely. Persze előre kell asztalt foglalni.
Nagy dilemmával küzdöttem, hogy mit rendeljek, de végül szerintem jól döntöttem: Sophia Loren nevezetű szendvics maga volt a mámor. Ropogós baguette, paradicsom pesto, olvasztott Brie sajt, pulyka mell szeletek, saláta.. stbstb. Mmmmmmmmmmmm, de fini!! Mellé frissen facsart narancslé.


Ezt követően átsétáltunk egy Apple boltba, megvenni a kislánynak az iTouch-ot, amit az ötödik születésnapjára kap.
Apple store

Utána vettünk apukának farmert.
A kisasszonyokkal elszórakoztattuk magunkat, míg apuka próbálta a nacikat..

Miután haza jöttünk, lényegében semmit nem csináltam estig. Tv-ztem és relaxáltam a szobámban.
Ők közben elmentek kosárlabda meccsre.
Mikor feljöttem, bűnözés nyomaira bukkantam. Hello kitty-s zacskók maradványai hevertek szanaszét a nappaliban. Elkezdtem kaját csinálni magamnak, meg is ettem és a kutyi rám se hederített. Normál esetben ki sem tudom szedni a popómból, főleg ha kaja is van nálam.. Ezt úgy értelmeztem: nincs túl jól. Hát igen. Odamentem hozzá, a foteljében feküdt, ahol mindig; a saját nappalijában. Szarul festett, küldtem is üzit anyukának, hogy ez a szitu.
Mikor hazaértek a kislány sírt. Kérdem: mi baj? Válasz: Nagyon aggódott a kutyáért.. Óóóóóóó, de cukíííí.
A szülők azzal a lendülettel el is zúztak itthonról, a szokásos hétvégi randijukra: étterem+mozi. Előtte apuka megetette a lányokat, köszi!
A kisasszonyokkal kicsit énekelgettünk, aztán felmentünk, pizsibe öltöztek. Közben én intéztem a szennyesük mosását.
Lejöttünk, megvettünk egy filmet ma estére.. a tv-n keresztül.. Alpha & Omega, farkasos rajzfilm.
Igazából olyan, mintha az Oroszlánykirály 1-et és 2-t összevegyítenénk, és az oroszlánokat kicserélnénk farkasokra.
Közben feldzsaltam, átraktam a kislány rucijait a szárítóba, elindítottam a nagylány mosását.
A film után felvittem a picit, az összehajtogatott ruháival együtt. Elpakoltuk őket, és már ment is a tenti. Nagyon fáradtka volt.
Kipakoltam a mosogatógépet, aztán felmentem a mosógéphez, kivettem a szárítóból a nagylány ruháit.
Amig ő iCarly-t nézett a tv-ben, addig én hajtogattam a cuccait. Mikor végeztem, felmentünk. Good night!
Lejöttem, épphogy leültem a nappaliban kicsit szusszanni, sírva jött le, hogy hiányzik neki anyuka meg apuka. Mondtam, jó, feküdjél ide mellém. Így most itt fekszik mellettem, teljesen a takaró alá rejtőzve. Kikukucskálva nézi az iCarly-t. Lassan kezdem kiszagolni, hogy csak azért jött le sírva, hogy tévézhessen.. :) Hát akkor, tévézzen.

Egy-másfél órán belül megjönnek a szülők. Akkor nekem is tenti tájm lesz végre. :)

A vasárnapról halvány fogalmam sincsen.

Csokoládé turmix!!! (=puszi)

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Na, milyen volt (lesz) a vasárnap? :)
    Micsoda ajándék egy 5 évesnek... Azt hittem (amikor kezdtem olvasni, hogy hova mentek), hogy Neked veszik :-/ :)
    A kutyával ezek szerint már jó a kapcsolatod? :)
    Pussz

    VálaszTörlés
  2. Örömmel olvastuk a Mamival a wellness éved harmadik hetének eseményeit. Egyenlőre jobban hasonlít a programod egy hosszúra nyúlt wellness hétvégére, mint a mások munkával töltött hétköznapjaira. :) De szerencsére úgy látszik, jól alkalmazkodsz a kihívásokhoz. :)
    Anyád aszonta, ilyen kaják mellett Ő is szívesen színezné a kis csaj összes füzetét, papírját, ábrázatát, szobáját, bármijét... :)
    Én is :) :)
    A kutyinak jobbulást, neked "kitartást a szürke hétköznapok" átvészeléséhez. :) :)

    Cupp-cupp: Zanyád és Én


    (9842)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nagyon tetszik a blogod, sikerült is a végére érnem:) au pair elfoglaltságaimhoz képest elég hamar. Szerencsére Hollandiában nincs hó úgyhogy itt nincsenek fennakadások, de én is csodálkoztam mikor 2 centi hótól megáll az élet:)
    sok sikert

    VálaszTörlés
  4. Fanni, a nagyobbik kislány szerintem egy kicsit hasonlít rád, úgyhogy ne csodálkozz majd ha egyszer-kétszer az anyukájának néznek :)
    iTouch 5. szülinapra nem semmi! Bár ha tud rá vigyázni, értelmes játékokkal játszik rajta és nem egész nap ezt nyomogatja, akkor nem vészes. De elgondolkoztató...lehet hogy 1O év múlva a mi ovis gyerekeinknek is ilyet veszünk barbik és legók helyett?!
    Várjuk a folytatást, tök jó hogy ilyen gyakran írsz. Tartsd meg ezt a jó szokásod :)
    Puszi

    VálaszTörlés