2011. január 22., szombat

Kukuccs

2011. 01. 20 – Csütörtök

Ha lehetek őszinte: ma semmi „extra” nem történt velem. Elvittem a kisasszonyt, vettem egy két cuccost (körömlakk+lemosó, vattakorong stb.), haza jöttem, elmentem a kislányért, megebédeltünk itthon. Egyáltalán nem ízlett neki a mustáros-mézes csirke, amit csináltam, de segáz.. Később nem kellett elmennem a nagylányért, mert a sulijában valami musicalt adtak elő valakik, és a szülők is elmentek megnézni.. Így kettesben voltam egésznap a töpszlivel, este megfürdettem. Életem első gyerekfürdetése, azt hiszem, kijelenthetem, hogy hibátlanul ment (még mindig él a kölök). Este korán mentem tentizni, apukával és a nagylánnyal nem is találkoztam, mert sí rucikat mentek venni a pénteki sí kiruccanásukhoz.


Út az isibe from Funny Fanni on Vimeo.

2011. 01. 21. – Péntek

Tegnap beharangoztak egy nagy hóesést, nem mondom, kicsit rám tört a pánik, hogy egésznap itthon leszek a picivel (mivel a nagylány az apukájával együtt elment síelni, iskolai kirándulás keretében; nem tudom hová; csak erre a napra;)..
A hó nem esett, az égiek kedvelnek. :)
Így minden a szokásos: felkeltem a kicsilányt, reggeli, fogmosás, fésülködés, felöltözés, irány az isi.. Haza jöttem, beraktam egy mosást –saját rucikkal. Tanulság: legközelebb a szárítógépen lejjebb veszem a hőt, mint amit magától beajánl a programra.. mert kb. minden egy számmal kisebb lett.. de nem vészes a helyzet..
Isi után kajcsi. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy életem legrosszabb tepsis krumpliját ettem, pedig én „csináltam”.. A tegnapi esetből tanulva, ma nem kezdtem neki a főzőcskézésnek, úgyis csak annyit eszik a kislány, mint egy bolhafing.. így hát, ma megmondhatta, mit együnk, a mélyhűtőből. A választás: tepsis krumpli, panírozott mozarella rudacskákkal. Betettem, kicsit megfűszereztem, nagyon fincsi illatok terjengtek, míg sült (kb. 10 perc és kész, őrület!).. Tálaltam, és neki is estem rögtön.. Borzasztó volt!! Víz ízű, kásás valami. Nem, nem volt nyers mielőtt megkérdeznétek.. Dehogy ez a krumpli, még krumplit nem látott életében, az is biztos.. Emellé, leöntöttem a salátámat valami szósszal, aminek jó illata volt.. az íze pedig rémes.. Ergo, az ebéd maga volt a katasztrófa.. ha azok a mozarella rudacskák nem lettek volna, nem tudom mit csináltam volna..
Na, mindegy, utána sok-sok-rengeteg-sok-sok játék.
Anyuka haza esett fél 7 körül, indultunk is vacsizni hármasban. Elmentünk egy helyre, de tele voltak, így átmentünk egy kínai helyre. Teljesen más, mint amiket otthon kínai „étteremnek” neveznek.
Nagyon finom volt!!

Csillár.

Brokkolis csirke

Garnélarák zöldségekkel

A kilátás az étteremből a városra nyílik.


Hazaértünk, s rá 10 percre nagylány és apuka is hazaértek. Nagy volt az öröm, rég nem láttuk már egymást. :) (közel 2 napja)
Néztünk egy kis American Idol-t, az byebye.
És most itt fekszem, a laptoppal a hasamon.. majd leragad a szemem.. elég zsúfolt hétvége lesz, úgyhogy lehet csak vasárnap este, vagy hétfőn jelentkezem legközelebb a hírekkel. :)

Köszönöm szépen mindenkinek a kedves kommenteket, igyekszem mindegyiket elolvasni, és ha nem is rögtön, de utólagosan válaszolni is megpróbálok.. :)

Ezúton is szeretném üdvözölni sok szeretettel az olvasóim között a Nagymamámat is -aki már 80. életévét tölti-, mint megtudtam ő is olvassa soraimat, aminek nagyon örülök!! :) Szia Mama, millió puszi Neked!!

10 megjegyzés:

  1. A Mamival olvastuk ezt a már várva várt beszámolót. A fürdetéshez a kislány zokniját levetted? :) Kérdezi a Mami. :)
    A mami szerint (is) nem a gasztronómia tudásod megcsillogtatása a legpraktikusabb egy négyéves gyerek tápegység-habzsoltatása során. Apropó- hogy ízlett neki a krumplipótló eledel?

    Akkor most hétfőig próbálunk türelmesek lenni. A bejegyzések címének lehet, hogy praktikus lenne a dátum intervallum használata, mert a századiknál már nem kis fejtörést fog okozni neked a frappáns cím kitalálása és ez nehogy kedvedet szegje az írás elkezdéséhez.
    Kellemes hétvégét!
    Cupp-cupp: Mami és Papi

    VálaszTörlés
  2. Szia Fanni! Orulok hogy olvashatom blogodat ... eddig ugy tunik jo kis csaladot fogtal ki! Orulok neki es igy is maradjon! Neztem a suli fele vezeto videodat; milyen tavolsagra van?
    En is gondolkozok rajta hogy nekivagok USA-nak, de sajna nincs jogsim, es ahogy olvastam az ugynoksegek oldalan ez az egyik elsodleges feltetel koze tartozik!
    Minden jot neked! Vigyazz magadra!
    udv,
    Kata

    VálaszTörlés
  3. Vannak sajátos szófordulataid, amik nagyon szórakoztatnak.. pl. a "segáz" hahaha, olyan nagyon Fannis :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Én is febr-ben kezdem a jogsit :D .. meg én is azt néztem, hogy a suli ilyen messze van?? :o

    VálaszTörlés
  5. Szia Fanni!
    Gratulálok életed első gyerek fürdetéséhez :D
    A fagyasztott műkajákban szerintem senki nem veri az USA-t, ők benne a legjobbak. A krumpli, ami még nem látott krumplit. És tényleg :) Én ugye vegetáriánus vagyok, de egyszer mondta valaki, hogy kint megehetném a fagyasztott "chicken nuggets"-eket is, mert az sem látott soha csirkét :)
    A kérdésem nekem is ugyanaz, mint az előttem levőknek: hány mérföldre van a kislány sulija? A videódban úgy tűnik, mintha kirándulni mennél egy erdőbe, olyan helyeken vezetsz :) Tavasszal és nyáron, de főleg ősszel még szebb lesz a táj!
    A szárítótól nekem is összement pár ruhám, aztán rájöttem, hogy alacsony vagy közepes hőmérsékletre kell állítani és inkább több percre. Azt is észrevettem, hogy itthon bolyhosabbak lettek a ruháim, mint kint. De azt elhatároztam, hogy egyszer nekem is lesz itthon szárítóm, mert a világ egyik legjobb találmánya :)
    Jó hétvégét, várjuk a kövi bejegyzést!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  6. Szia Fanni!
    Nagyon élvezem írásaidat!
    Ügyes vagy!
    Puszi,
    Hajni

    VálaszTörlés
  7. Kedves Fanni!
    Még mindig zseniálisak az írásaid, nagyon jó a stílusod!Örülök, hogy minden rendben, sokszor gondoltam rátok, hogy milyen jó nektek, hogy már úton vagytok és azóta is olvasom Dóri blogját is!
    További szép napot a csodás "kis városodban"! :D

    VálaszTörlés
  8. Szia Fanni.
    Most akadtam a blogodra és nagyon tetszik. Azt hiszem hogy rendszeres látogató/olvasó leszek.

    Én még csak 17 éves vagyok de majd később én is szeretnék kimenni külföldre au pairként.. eddig Anglia volt a cél de a te és Csilli blogja hatására már más hogy látom. Most már az USAba szeretnék menni :)

    Azt hiszem nagyon szerencsés vagy mert ahogy így olvasom nagyon kedves és aranyos családot fogtál ki :) És nem semmi hogy kaptál tőlük egy ilyen autót:)

    További sok sikert.
    K.

    VálaszTörlés
  9. Szia Fanni!

    Megkérdezhetem melyik közvetítő irodával mentél ki ide?Ugyanis hasonló terveim vannak.Ahogy olvastam az írásaidat egyre jobban azt érzem hogy ezt nekem is ki kell próbáljam!!

    VálaszTörlés
  10. És ahogy már írtákelőttem is , nagyon szerencsés vagy hogy ilyen családot fogtál ki,télleg!! De mennyi a minimum idő amit kint kell tölteni?

    VálaszTörlés