2011. április 7., csütörtök

Kardszárnyúak + „nem mindenkinek fenékig tejfel”


A régóta beígért videó:


Egy kis háttér infó, a legnagyobb példányról, Tilikumról:









Talán, ebből az esetből már tanulnak a rendezők..
Azóta nem mennek be velük a vízbe - így a mutatványok döntő többsége ki van lőve, de a show ígyis mesés - , a női trénerek kontyban, nem pedig copfban hordják a hajukat.


Egyéb téma:
Ne higgyétek azt, kedves leendő au pairek, hogy minden host család annyira meseszerű, mint az enyém.
Egy magyar lány alig 3-4 hete érkezett ide, és a napokban levélben keresett meg, hogy vajon, ahogy vele bánnak az oké-e?! Megkértem, mesélje el, hogy pontosan mi a bibi. Alig akartam hinni a szememnek, mikor megkaptam a válaszlevelet..
Megengedte, hogy idézzem, így tehát a levél idevágó része:

Első héten még egész normálisak voltak(meg ugye az adatlapok és telefonálások alapján).
1. vennem kellett magamnak netet(50 $/hó), nem használhatom az övékét
2. egy hét után közölték, hogy túl sokat eszem, és meghúzták a határokat; kiakadtak, hogy hét közben bacont ettem, és 5 nap alatt elfogyott egy csomag, vannak kaják, amiket ha akarok magamnak kell megvennem(pl bacon, vagy fagyi, édesség). Első szabad hétvégémen szendvicset akartam magamnak csinálni, hogy elvigyem magammal, nem engedték. Hagy ne mondjam hogy nem merek már előttük enni, mindig olyan érzésem van számolják mennyit eszem.
3. kocsit nem használhatom, csak ha már megszerzem a jogsit(amit nem teszek meg mivel valószínű hogy másik államba kerülök csere után, és akkor csinálhatom végig újra az egészet), hétvégén nem járnak a buszok, de vasárnap nem visznek el sehova sem kocsival, és a metró 20 percre van autóval.
és persze minden centet számolnak, ha benzinről van szó.
4. adtak egy telefont, amit használhatok, hogy velük beszéljek, de ennyi, semmi másra nem használhatom. És szabadidőmben nem vihetem el, akkor sem ha csak őket akarnám elérni(mint pl. cluster meeting után, rám szóltak miért vittem magammal). Megpróbáltam megdumálni, hogy hagy használjam beszállok a költségekbe, nem hagyták.
5. húzzák a szájukat, hogy 500 dollárig kell állniuk a sulimat.
6. nem akarják állni a útiköltségeimet a cluster meetingekre meg a suliba, pedig kell.
7. kitalálta host anyám, hogy szombaton kapom a pénzem, csekken. megkértem adja pénteken, mert akkor a suliból visszajövet reggel(miután kidobtam a gyerekeket) be tudom tenni a pénzt a bankba, és hétvégén már elérhető lesz(mivel csekken kapom, utalni nem hajlandó)
8. arról nem is mertem őket kérdezni használhatom-e a vonalas telefont, de szerintem nem.
9. túl meleg volt a paplan, és hatalmas a párna, ezért elvittek az ikeába, ahol vehettem magamnak másik ágyneműt(hogy is gondoltam, hogy ezt is fizették volna, nem kötelező, de azért az előző ágyneműben nem tudtam aludni)
10. egyszer reggel elaludtam, mert elromlott a telefonom, és ezek után bevittem a másik mobilt is, hogy az ébresszen, alig hagyták. arról nem is beszélve hogy hogy leordította a fejem apuka, amikor keltett(7kor keltem, és 8kor indulunk otthonról a gyerekekkel)
11. cluster meetingről az LC-m vitt vissza a metróhoz, és késtünk, a metró végállomásánál várt rám apuka, hívtam időben hogy késni fogok. nagyon pipa volt, azt mondta ha még egyszer előfordul, otthagy, és mehetek haza ahogy tudok...(ez este 10.30kor volt)

Egyébként tudnék még mit mesélni,lehet nem jutott eszembe minden. (jah és a gyerekek utálnak, undokok, neveletlenek, gonoszak, minden percét számolom, mikor van vége a napnak) ezen a héten kedden este volt egy családi meeting, ahol nem bírtam tovább és elbőgtem magam, na akkor felhívtuk az lc-t, hogy ez így nem lesz jó. azt mondta ezt a hetet még próbáljuk meg, de én nem igazán akarok próbálkozni, csak jó messzire húzni innen. utálom az egész familyt.

Szombaton átmentem volna egy másik lányhoz aludni,de sajna nem ér rá,szóval bevagyok zárva szombatra a házba, vasárnap meg lehet értem jönnek hogy menjünk várost nézni, de ez tök nagy kérés a csajoktól, mert 40 percre vagyok tőlük kocsival.
Pedig már elterveztem, hogy lesz egy jó szombat estém, és nem kell ebben a házban aludnom :)

jah és még egy cuki sztori (szombat délután sütöttem tortát(dobozból, mert azt tuti megeszik), és megtöltöttem pudinggal(azt is dobozból), erre a 6 éves azt mondta hogy mivel elrontottam a tortát azzal, hogy megtöltöttem, ha felnő levadász és megöl (mindezt úgy, hogy cukrásznak tanultam, és meg sem kóstolta)”

11 megjegyzés:

  1. Olvasom a lanyt (vagyis mar privat lett es nem tudakoltam meg eddig az email cimet) es en se kopni se nyelni nem tudtam. Jah, nem hazudok, ez hulyeseg. Ezer ilyennel vagy meg cifrabbal talakoztam es talakozok. Azt sem tudom miert lepodok mar meg. A kulonbseg Anglia es Amerika kozott (az amcsi teny allas csak blogolvasas alapjan), hogy itt 10-bol 9 ceg a fule botjat se mozditja, nincs rematch, vagy csak ritka mint a feher hollo es egyebek. Mar sajnalom az altalnositast, gondolom vannak kivetelek. Egeszsegukre. A vicc, hogy en egy olyan lany, au pair vagyok, akinek jo csaladja van 2 eve, de mar alig birom megemeszteni az olykor gyomorforgatoan rettenetes sztorikat az itteni uj es regi au pair ismeroseimtol.

    Neveket nem mondok, de egy baratnom tegnap hivott fel ketsegben mar nem tudta mit kezdje, a lazgorcs hataran volt 40 nem tudom hany fokos homerseklettel. A csaladnak annyira nem volt ereje, hogy regisztralja az orvosnal, ami mellesleg ingyenes es 10 perc alatt megvan, igy nem jott hazhoz. A szomszed epp nover, aki allata, mert a csalad Londonba ment es szartak a fejere!

    Azert remelem mindenki van olyan eros, bator, hogy ha mar magatol nem tud lepni (mert a piszokba tapostak az onbizalmat) akkor megtesz annyit, hogy legalabb segitseget ker masoktol, mert vannak segitokesz au pairek es csaladjaik!

    Hajra au pairek a itt es az oceanon tul is!

    VálaszTörlés
  2. Szia Melinda:) az emil címem: nori.sajt@gmail.com, küldj email címet, és olvashatod a blogom. Jah és csak addig lesz privát, amíg másik családhoz nem kerülök :)

    VálaszTörlés
  3. OMG...
    Szerintem ez az au-pair nagggyon gyorsan meneküljön el onnan. A család maximálisan ki akarja használni, nulla jóindulat, nulla együttérzés, na és látni h a szülők hülyék, mert már a gyerekeken a mutatkoznak a jelek...
    Szerintem kár a lc-nel próbálkoznia békítéssel. nem fog összejönni, a család reménytelen.

    VálaszTörlés
  4. Klassz a video!

    A válaszokból látva a Nóri járt ilyen szerencsétlenül. Neked én is csak azt tudom tanácsolni, hogy minél előbb hagyd ott azt a (nem minősítem, milyen) családot!
    A Fanninak nagy szerencséje, hogy ilyen nem átlagos helyzetben töltheti a napjait. Ez számunkra, mint szülőknek is nagy könnyebbséget
    és nyugalmat jelent.
    Azonban a többi au-pair sem házi rabszolgának szegődött, hanem egy családias viszonyban magvalósítandó feladatcsoportra. Ha a szerződésben vállaltakat teljesítitek, akkor a jogitokat ne adjátok fel! A szervező cég pedig nagymértékben felelős, hogy a család kiválasztásánál ilyen antiszociális és empátia nélküli család egyáltalán a rendszerbe kerülhetett!
    Véletlenül sem védeni akarom a host családot, de nálunk, egy átlagos családnál jobban járt volna egy au-pair?
    Remélhetőleg a jövőben nem ilyen elszomorító, felháborító esetekről hallhatunk majd, és nem azért, mert nem írjátok meg, hanem ezét, mert nem alakulnak ki ilyen helyzetek!

    Szép napot mindenkinek!

    Cupp-cupp: Papi

    (25290)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    A video szuper jó volt!! Kb én is a közönség soraiban ülhettem..köszönöm!

    Ami a másik au pair lányt illeti... huh pedig én majdnem bedőltem a tejföl dolognak,de látnom kell, hogy azért ez nem így megy!
    Durva, hogy mit meg nem engednek maguknak az emberek! Remélem minél hamarabb sikerül új családot találnia!!

    Minden jót!!

    VálaszTörlés
  6. Hát igen nem minden hostcsalád egyforma ez már régebben is kiderült.
    Én is olvasom az ő blogját,amit bemásoltál,felháborító és szomorú,hogy igy bánnak valakivel,és ráadásul félig magyar a család!!!szomorú..:S

    VálaszTörlés
  7. A videó szuper, az első sorokban ülők kapták leginkább a vízközeli élményt XDD Én is elmennék egy ilyen show-ra de nem feltétlenül szeretnék bugyogóig elázni :D

    Nórit én is olvastam, Nóri ha nem sajnálod én nem sajnállak! Hanem veled vagyok, és drukkolok! Tutira találsz/kapsz egy szerető családot, akik normálisak és megbecsülnek. Akikkel most vagy pedig felejtsd el!

    Köszi a videókat Fanni!

    VálaszTörlés
  8. Szerintem a kedves Adri nevu kommentelo Vivivel tevesztett ossze.

    VálaszTörlés
  9. Ja,ja valószínű,de mióta neki is gondjai voltak a családdal,az ő blogja is privi sajnos.Ha olvasod ezt Vivi,légyszi légyszi..kérek hozzáférést a blogodhoz.

    VálaszTörlés
  10. hát én is hallottam már cifrábbat-legutóbbit Finnországból és ott a vicces h 3 hónapig minden 'cukormázas' volt-, de ezt nem szabad hagyni, és igen is váltani kell, szóval hajrá Nóri!

    VálaszTörlés