2011. február 24., csütörtök

02. 21-23.

2011. 02. 21. – Hétfő


A kisasszonyoknak nincs ma isi – Presidents’ Day (azaz Elnökök Napja). Ez kb. olyan, mint nekünk az aradi vértanuk napja, csak fordítottak az érzések: nem szomorkodás van, hanem boldogság.
Anyuka itthonról dolgozik
Egésznap játék, tévé, kajcsi, sikítozás, sírás-nevetés – csak a szokásos.

Vacsira anyuka összerittyentett egy kis paris, garnélás tésztát és salit.


Apuka is betoppant. Hozott cserkészlányok által árult sütit – igen, mint a TV-ben.

Az egyik félét megkostiztam helyben.

Tentííííííííí.




2011. 02. 22. – Kedd


Reggel az iskolák késleltetve kezdődtek (10 és 10:30), mivel leesett körülbelül másfél centi hónak sem nevezhető hó.
Iszonyatos dugó volt.




Hogy miért? Ezért:

Nagy hűhó, semmiért..

Este, mikor haza értünk a nagylány hip-hop próbájáról, rögtön neki is láttunk a vacsi készítésnek. Gondoltam lefoglalja majd őket, ha pizzát „díszítenek”. Nagyon jól gondoltam.. Mindent előkészítettünk, én felvágtam, amiket fel kellett, ők közben lopkodták az extra feltéteket, aztán megkezdtük a díszítést. A végeredmény: két mennyei finom pizza lett:





2011. 02. 23. – Szerda


Reggel a kisasszony marha nyűgös volt, fogalmam sincs miért, de egy kicsit elkedvetlenített..
Elvittem a suliba, a szokásos reggeli sor fogadott:


A napi soros szülők kikapják a gyerkőcöket a kocsikból.

Haza jöttem, edzettem egy hatalmasat, ami nagyon-nagyon jól esett.

Után összedobtam egy könnyű ebédet. Csirkemell és zöldséges rizs:

Körte, málna, kékáfonya + narancslé trunyó:

Nyamm-nyamm-nyamm

Délután, mikor haza jött az apuka, hogy elvigye a nagylányt kosárlabdaedzésre, hozott nekem meglepit. Egy boríték, benne a két jeggyel és a parkoló kártyával. Azt hittem, hogy dobok egy hátast. Tudtam, hogy jó jegyeket szerez, de azt nem , hogy ennyire!!! 2 db V.I.P. jegy (darabja 350 dollár*2=havi fizum) és a hozzájuk járó V.I.P. parkoló kártya. Váááúúúúúúúúúúúú. Így ha szombaton keresnétek, bocsi, de nem leszek elérhető, mert nagyon csúnyán közelről fogom nézni a kosármeccset. :) Rögtön fel is hívtam Nicole-t, hogy micsoda jegyek tulajdonosai lettünk, hát mit ne mondjak, ő is eléggé rápörgött a témára.. :D ….Na de mit vegyünk fel?!.....



A sokkhatást legyűrve, nekiláttam a vacsi készítésnek. Egyszerű, ámde fincsi menü mellett döntöttem: görög ihletésű csirke csöcsök, sültkrumplival, kukival és brokival. (Hö-hö-hö)



A nagylány eléggé rosszkedvűen tért haza, gondolom valamin összekaptak apujával, így a vacsorát sem akarta megenni (mondván, hogy nem fini a csirke), ilyenkor sajnos szembesülnie kell a szigorú Fannival, aki bizony felküldi a szobájába.. (onnan tudtam, hogy nem szar a csirke, hogy a kislány falta, ami nagy szó)
Eltelt egy kis idő, leszólt a nagylányt, hogy sajnálja, éhes, lejöhet-e?! Mondtam, ja, gyere komámasszony, bökd ki mi a vész.. Behabzsolta a vacsit, és mikor azt hitte senki nem látja, eleresztett egy pár mosolyt is.. Hállelujah!

Eltakarítottam mindent. Anyuka is haza ért. Elkezdtünk a lányokkal American Idol-t nézni, közben a szülők is megvacsiztak. Lájkolták a csirkémet.

Tisztáztuk a holnapi napirendet, aztán zúztam a szobimba, hogy nektek regéljek.


Cuppcsi

P.s. A konditerem képek is hamarosan érkeznek ;)

5 megjegyzés:

  1. Igazán örülünk, hogy ilyen klassz helyen, ellátásban illetve körülmények között töltheted az egy éves szabidat! :)
    A jegyek sem semmik! :)
    A kajákról mikor jeleneik meg a könyved? :)
    A meccsen kinek fogtok szurkolni?

    Cupp-cupp: Mami és Papi

    (14904)

    VálaszTörlés
  2. Szia Fanni!

    Elképesztő ahogy írsz. :) Annyira szeretem olvasni a blogod. Azt hittem, hogy Csilliék után sivár lesz a blogolvasó életem, de nem így van. Hála. :) Már előre kíváncsi vagyok, hogy a kirándulásaidról, nyaralásokról, hogy fogsz írni. :)
    Igaza van anyukádnak (?), hogy adhatnál ki könyvet. Otthon is szerettél főzőcskézni?
    Obama nem lesz ott a meccsen? :) Nagyon rendes a host apukád, hogy ilyen jegyet szerzett Nektek. Érezzétek jól magatokat!

    Évi

    VálaszTörlés
  3. nagyon gyúrtam rá, hogy elcsípjem a 15.000-dik blog megnyitást! Hát íme:
    Aki nem hiszi, hát járjon utána :D)
    A Host Apuka (is) tényleg nagyon rendes! Mielőtt hazajössz , említsd meg neki, hogy akarsz venni egy kis autót magadnak, és hátha azt mondja: "ne vacakolj egy kis kocsival! vidd magaddal a Flexet! " :) :)

    Cupp-cupp: Én

    (15000)

    VálaszTörlés
  4. Nagy NBA-rajongóként nem kicsit ledöbbentem, milyen szuper helyre szóló jegyeket kaptatok! :) 3. sorba, majdnem a Wizards-kispad mögé, huh. Remélem, egy "kis" összefoglaló lesz a kosármeccsről :P
    Tök jó kajákat esztek amúgy ;)
    Ez a hó meg kész vicc -.- Mondjuk ugyanez a helyzet Angliában is, ha leesik néhány centi hó, szószerint megáll az élet...

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Kifejlesztettem egy új technikát a blogod olvasására, ebéd közben olvasom, így tökéletes:D
    Gratu a jegyekhez, nekem is szerezhetnének, bár én valószínű a holland X-faktorra fogok jegyet kapni, vagyis el kell mennem a gyerekkel;)

    Pusz

    VálaszTörlés