2011. február 21., hétfő

2011. 02. 18.-20.

2011. 02. 18. – Péntek


Reggel miután ledobtam a kislányt a suliban, elvittem a BMW-t megtankolni. Nem volt egy egyszerű mutatvány, lévén, hogy még soha nem tankoltam az USA-ban – mindig az apuka viszi el tankolni a Flexikémet, mert a cége fizeti az üzemanyagot. Beálltam a benzinkútra, ez a látvány fogadott:

Annyira nem bonyolult, bedugod a kártyát, gyorsan kirántod, és elkezdesz tankolni. Nekem a kirántásos rész nem ment tökéletesen, a semmiből máris ott termett egy nagyon kedves benzinkutas bácsi, aki szerintem teljesen gyökérnek nézett – nem csodálom. :) Egy kis taknyos lányka, egy buzi nagy BMW-vel, és még csak tankolni sem tud..
Na, szóval, ő megoldotta nekem az egészet, ellestem minden mozdulatot, így legközelebb már nem leszek „szőke nő”.
Bepattantam, s irány haza.

Kb. két óra múlva már mentem is kislányért, a hétfők és a péntekek neki ilyen rövid napok az isiben. Ezen napok estéjin hullaként dőlök az ágyba..

Elmentünk a mallba (plázába), megebédeltünk.



Irány haza, ahol „egyen körömlakkozást” tartottunk, neki is meg nekem is ugyanazt a festést: ezüstös, csillámos. Olyan boldog volt tőle, magam is alig hittem el. :P

Épp mikor készülődtünk elmenni a nagylányért, meghozták a Flexikémet!! <3
Kb. semmit nem csináltak rajta, csak kicserélték a bal első kereket.. azt is ingyen, kárpótlásul azért, mivel se a DVD-rendszert nem tették bele, sem pedig a jobb ajtón lévő kis foltot sem tüntették el (a folt már érkezésem előtt ott volt, nem én voltam. :) ).


Mivel a BMW-be voltunk berendezkedve (ülések stb.), ezért azzal elmentünk a nagylányért.
Az iskola előtt jó nagy show-t lenyomtunk a kislánnyal, ugyanis épp a nyitott tetőablakon hajolt ki, hogy képeket csináljon, mikor tőle 5 centire megpillantottam egy buzi nagy lódarazsat. ilyen gyorsan szerintem még életemben nem reagáltam semmire! Megragadtam a kisasszonyt, és kiugrottan vele a kocsiból. Nem is értette mi van, aztán megmutattam neki.. Cipő sem volt szegénykémen, úgy álltunk a kocsi mellett.. :D Jó meleg volt, szóval ez a része nem volt para.. De mire sikerült megölnöm azt a bigyulát, az nem volt kis szám.. a sor elején álltunk, tehát a mögöttünk várakozó kb. 40 kocsi élvezhette a show-t, ahogy körbe-körbe rohangálunk a kocsi körül, a gyereken nincs cipő, én meg egy ásványvizes üveggel hadonászok. Jupíí.

A lódarázs érkezése előtti, nyugodt pillanatok.


Este elmentünk egy spanyol étterembe vacsizni, „megünnepelvén”, hogy az apuka haza jött New Yorkból (igen, ez azt is jelenti egyben, hogy a BMW visszakerül hozzá, de nem bánom, mivel a Flex sokkal jobban illik hozzám, és sokkal jobb is benne utazni – nem rázkódik annyira a kis úthibák miatt).
A kajcsi fincsi volt, de nem ez lesz a kedvenc helyem.







Utána elnyaltunk egy fagyit a közeli Häagen-Dazsban. Nyammmmmmmmmmmmmmmmm.
Sétáló utca.






2011. 02. 19. – Szombat


Punnyadós napom. Kb. délben kúsztam fel reggelizni, előtte csak döglöttem, szkájpoltam, tévéztem.
Aztán Nicole felhívott 2 körül, hogy nincs-e kedvem elmenni vele a természet lágy ölére. Hát hogy a túróba ne lett volna kedvem?!
Nem sokkal később eljött értem, elmentünk a Great Falls-hoz, a Potomac folyóhoz. Nagyon-nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Mindkettőnkre ráfért egy kis séta a folyó mentén.. Sziklát másztunk, „folyóban” pózoltunk és rengeteget sétáltunk. Sok-sok kép készült, amikből egy videót is összeraktam:


Hazaértem első dolgom volt, hogy kitakarítottam a cipőmet, mert szegénykéim igencsak mocskosak lettek:


Este pedig magyaros menüt dobtam össze a családnak: gulyásleves és palacsinta (anyukám előzőleg elküldte nekem a részletes, titkos receptet, amiért ezer hála, köszönet!!:) ).
Én ennyire még sosem izgultam.. Egy család, akik kínai, japán, thai, mexikói, indiai, stb.stb. konyhához vannak szokva, de a magyar konyha nincs a listán (kivéve a csirkepaprikást, mivel a nagyi magyar származású). Nagyon meglepődtem, főleg a nagylányon, aki ha eltervezi, hogy valami nem tetszik neki, meg sem kóstolja.. Háromszor is újra kellett neki szedni!!! Végig „mmmmmm-mmmm, really goood” és ehhez hasonló mondatok hagyták el a szájukat, nagyon örültem, hogy ízlik nekik. A nagylány mondta, hogy „ugye tudod, hogy ilyet még sokszor kell majd csinálnod?!”, az anyuka: „legközelebb ott állok majd melletted, hogy megtanuljam, hogy hogyan kell csinálni”… Ergo, ízlett nekik. :)
Aztán jött a palacsinta, szintén elsöprő siker. Mindenkinek ízlett! :)



Mondtam apukának, hogy jövő héten megyek Nicole-lal kosárlabda meccsre a D.C.-be, és épp most veszem a jegyem. Mondta, hogy ne tegyem, intéz egy pár telót, és olyan jegyem lesz, hogy nem hiszem el.. Ígyis lett, 5 perc múlva mondta, szerezett nekem két jegyet a kb. 2.-3. sorba.. Egy ilyen jegy körülbelül 250 dollár.. (csak hogy mindenkinek tiszta legyen, hogy milyen értékekről is van szó) Rögtön írtam is Nicole-nak, hogy hát, megyünk előre! Alig hitte el!! :)




2011. 02. 20. – Vasárnap


Reggel, mikor feljöttem, csak apuka volt itthon. Épp hazaért az elnökkel való kosarazásból.. igen, az Amerikai Egyesült Államok elnökével kosarazik. Erről képet is hozott, amit le is fényképeztem:


Aztán mikor a lányok is haza jöttek, apuka és nagylány elmentek a leányzó tenisz edzésére. Anyuka, a kisasszony és én pedig elmentünk a plázába, egy gatyáért, amit anyuka adott le igazításra. A bolt zárva volt, de egy Frozen Yoghurt-ra volt időnk. A kedvencemet kértem (cheesecake ízesítésű joghurt, málna, karamella szósz). Mindig a legjobb választás.



A kislány elkezdte magát rosszul érezni. Ja, mert reggel elvitte anyuka orvoshoz, aki 14 napos antibiotikum kúrát írt fel neki, mivel fertőző torokgyulladása van, ami kezd a fülére is átterjedni.. A kislány azelőtt is beteg volt már, mielőtt én megérkeztem.. azóta folyamatosan beteg.. néhány napig oké, aztán néhány napig ratyi.. eddigis volt gyógyszere, de nem szedte.. kétszer is elkaptam tőle már a cuclit.. Remélem most, hogy antibiotikumról van szó, komolyan veszik majd, és nem hagyják, hogy ne vegye be a gyógyszerét..

Este anyuka és nagylány elmentek pár barátnőjükkel moziba, az új Justin Bieber filmre.
Apuka és kislány bepattantak a jakuzziba. Amiben saját hangrendszer van, a hangfalak gombnyomásra kiemelkednek az oldalaiból.. Beépített fényrendszer, ami folyamatosan változik.. Nem mondom, cuki kis micsoda.. :) Jómagam nem tartottam velük, nem volt hozzá affinitásom meg mondom őszintén..

Vacsi.

Vacsi.


Este fürcsi, szkájp, aztán tenti-tenti.



Pusszcsi


U.i.: Fogalmam sincs milyen az apuka kamerája, és le vagyok nyűgözve, hogy ti kiderítettétek! :)

U.i.: Van trafipax, fix helyeken. Már az összeset tudom hol van, ott persze én is lelassítok, mint a többiek. Van, hogy rendőrök is elkapnak kocsikat, ezért ésszel lehet csak száguldozni!

U.i.: Évi2, a tészta pikk-pakk meg van. Otthon is szoktam ilyet csinálni. Megpirítasz hagymát, aztán különböző felvágottakat (pl. bacon, kolbi, sonka…), esetleg paradicsomot, vagy paprikát is rakhatsz bele, ha van otthon… aztán ráöntöd a már korábban megfőzött tésztát.. és rengeteg sajtot szórsz rá (jó, ha legalább 2 féle kerül bele, ízesebb lesz). Közben persze fűszerezed az egészet: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, só, bors, vagy ami a Te ízlésednek megfelelő. Mikor a sajt megolvadt, lehet tálalni. Jómagam ketchuppel tolom. :) Ha van még időd, és kedved, lehet fokozni. Az egészet bele a tepsibe, extra sajt a tetejére, kis zöldfűszer, esetleg paradicsom, és csak annyi időre berakni a sütőbe, hogy megpiruljon.  Jó étvágyat!! :)

U.i.: Dóri, a csoki mennyei, kb. mint Milka. Az árak ugyanolyanok vagy olcsóbbak, amerikai fizetéssel minden nagyon olcsó.. au pair fizetéssel is megfizethető.

7 megjegyzés:

  1. Oltári a video, hogy bele van mixelve az ugri-bugri, én csak nevettem és nevettem mikor jött a gyors zene....
    Egyébként gyönyörű helyen jártatok :). A komoly zene miatt pedig a hangulat is átjön :).

    A lódarázs story nagyon poén, az pedig h apuci Obamával játszik, menőőőő!
    A jegyekért pedig irigy vagyok :) De pozitívan irigy :) hahaha.
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Igen azt gondoltam, hogy az ottaniaknak olcsó a dolog :D kb 10x akkora fizuval, mint amit itthon lehet összekaparni

    VálaszTörlés
  3. Hát a jegyek kapcsán szóhoz sem jutok.... én most gyűjtök rá, mert mi is menni szeretnék majd New York Knicks meccsre :):).
    És hogy te milyen sokat főzől a családodra...rendi Tőled!!! Bár nálam tuti nem ennék meg a gyerekek... de egy csirke-pöri készítés tervben van!!

    VálaszTörlés
  4. Jó volt olvasni az élményeidet :) .
    A host Apuka lehetett volna egy kicsit figyelmesebb, hogy a képet Neked dedikáltattatta volna az Elnökkel,mint a Host Apuka családjának legkedvesebb Auperjének. Ebben nincs semmi túlzás, hiszen Te vagy az eddig az első :) :). No de sebaj, mert a (sz)ámítástechnika mindenre képes :)
    És a lelkiismeret furdalásának méltó jele a két kiengesztelő jegy is :) :)
    Persze, lehet, hogy a fentiekben talán tévedtem kicsit! :)

    Cupp-cupp: Mi :)
    (14531)

    VálaszTörlés
  5. Szia Fanni!

    Szep helyen voltatok. Megneztem a mappaban is a kepeket ;) Az a gyakorlat nagyon megeri! Meg ha ki is purcansz a tizedik utan :D Hajra tovabbra is! En kulonosen orulok, hogy sportos vagy/vagytok.

    A kosar meccsre szolo jegyekhez pedig nincs mit hozzafuzni. Azt hiszem nem ketseges mekkora elmenybe lesz reszetek csajok. :)

    PS. Kar hogy a lodarazsos akciorol nem keszult video! :):):) Ha feleannyira vicces, mint ahogy elkepzelem, uuuuugy megneztem volna :'D

    PS.2 Az konditeremrol nem keszitenel par fotot? Kivancsi vagyok! :)

    Koszi es szep hetet!

    Melinda

    VálaszTörlés
  6. Tegnap még egyszer megnéztem a tésztás képet, meg a többi kajáról készülteket. :) Rá kell jönni, hogy csak tele hassal szabad olvasni a blogot, de talán hatásosabb, ha nagyon sok ideje van az embernek és olvasás után rögtön hozzáláthat a konyhában főzőcskézni. :D Röviden úgy mondanám, hogy megéhezem, ha erre járok. :) El is hiszem, hogy a családnak is ízlett a magyar kaja. :)

    Évi

    VálaszTörlés